ΤΟ ΕΚΛ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει στην εργατική τάξη της περιοχής, την άθλια παρέμβαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ζητώντας επανεξέταση της υπόθεσης της Μανωλάδας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

“Τον περασμένο Μάρτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, είχα κρίνει ότι οι συγκεκριμένοι εργάτες γης από το Μπαγκλαντές, στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, υπήρξαν θύματα καταναγκαστικής εργασίας.

Ακόμη έκρινε ότι το Ελληνικό κράτος απέτυχε να τους προστατεύσει και δεν ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση ούτε τιμώρησε τους υπαίτιους. Στις 17 Απρίλη 2013 οι εργάτες σε καλλιέργειες φράουλας στη Μανωλάδα διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών, αλλά εισέπραξαν τα σκάγια 3 επιστατών, τραυματίζοντας 35 απ’ αυτούς εκείνη την ημέρα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πετώντας τη μάσκα της δήθεν «αριστεράς» αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι υπερασπίζεται τους εκμεταλλευτές των εργαζομένων. Τέτοια ανάπτυξη υπόσχεται να φέρει για τους κεφαλαιοκράτες, ενώ για τους εργάτες ακόμα πιο χαμηλά μεροκάματα, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, έρμαιους στην εκμεταλλευτική δράση των αφεντικών.

Καμία αυταπάτη πλέον, καμία ανοχή. Οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα όλων των εργατών ανεξαρτήτου εθνικότητας, αγώνας ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση αφεντικών – κυβέρνησης, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com