ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Τα παιδιά από το πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων ¨Κατασκήνωση στην Πόλη¨ και συγκεκριμένα οι Κομήτες στο 1ο Δημοτικό σχολείο της Γιάννουλης, είχαν την τύχη και τη χαρά να γνωρίσουν πρώτοι τα Παιχνίδια του Κόσμου, του  Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας. 

Η συγκεκριμένη δράση που αγαπήθηκε από τα παιδιά και πέρυσι το καλοκαίρι, συνεχίζει να δίνει το παρόν και στο φετινό πρόγραμμα.

Πρόκειται για ξύλινα, παραδοσιακά και χειροποίητα παιχνίδια από διάφορους πολιτισμούς ανά τον κόσμο, όπου μέσα από το ομαδικό και συνεργατικό παιχνίδι προάγουν τη διαπροσωπική επικοινωνία και την αλληλεπίδραση μεταξύ διαφόρων γενεών και πολιτισμών.

Οι κυρίες Εύη Αδαμοπούλου ψυχολόγος, Τάνια Μακρίδου κοινωνιολόγος και Μαργαρίτα Μακρή ψυχολόγος, μίλησαν με τα παιδιά και τους παιδαγωγούς τονίζοντας την αξία και τη σπουδαιότητα του παιχνιδιού, καθώς προάγει την κοινωνική συνοχή, βοηθά στη δημιουργία άτυπων δικτύων στήριξης και αποτελεί παράγοντα πρόληψης της αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούν το Πνευματικό Κέντρο Ζιαζιά και το 8ο Νηπιαγωγείο στο ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων στην συνοικία της Χαραυγής, το 4ο Δημοτικό σχολείο στο κέντρο της πόλης και το 44ο Δημοτικό σχολείο στη Νέα Πολιτεία.

Η Λάρισα συμμετέχει από το 2014 στο δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO κάνοντας πράξη τις συνεργασίες με τους φορείς της πόλης, όπου μέσα από συλλογικές διαδικασίες υλοποιεί σειρά δράσεων και προγραμμάτων με εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, υποστηρικτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Για πληροφορίες, βοήθεια ή/και υποστήριξη στα τηλ: 2410680223 και 2410680205, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 από το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ