ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Ψηφίστηκε η τροπολογία της Άννας Βαγενά για την ίδρυσή του

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, την οποία κατέθεσε στις 12 Ιουλίου 2017 στη Βουλή η Άννα Βαγενά με σκοπό την ίδρυση Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίησή μου γιατί αυτό που οραματιστήκαμε μαζί με τον Δήμαρχο Κιλελέρ, Αθ. Νασιακόπουλο, και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Β. Βισβίκη, δηλ. την ίδρυση ενός Μουσείου – Ιδρύματος για τη μελέτη και την ανάδειξη του αγροτικού μας κινήματος στο Κιλελέρ, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα.

Χθες πέρασε απ’ την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που καταθέσαμε, με την συν-υπογραφή του συναδέλφου βουλευτή Ν. Παπαδόπουλου, και αφορά την ίδρυση του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ, η οποία έγινε δεκτή από την Υπουργό Πολιτισμού και εντάχθηκε στο Νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα ως ίδιο άρθρο. Όλη αυτή η προσπάθεια ήταν δύσκολη και επίπονη,  χρειάστηκε δουλειά και επιμονή, τόσο από εμένα όσο και από τους συνεργάτες μου.

Ξέρω ότι τίποτα δεν τελείωσε …. Πραγματικά, τώρα αρχίζει ο αγώνας και η προσπάθεια για την πραγματοποίηση αυτού του σπουδαίου οράματος. Ωστόσο, πιστεύω ότι χάρη στις προσπάθειες όλων μας –της Κυβέρνησης, του Δήμου Κιλελέρ και της Περιφέρειας– θα καταφέρουμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Γιατί ένα τέτοιο Μουσείο ζωντανό, δια-δραστικό και σύγχρονο –όπως το οραματιζόμαστε– θα φέρει θέσεις εργασίας, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, θα γίνει πόλος έλξης με συνεχείς επισκέψεις σχολείων και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ θα είναι η μεγαλύτερη τιμή για τους αγώνες των αγροτών διαχρονικά.

Παράλληλα όμως θέλω να εκφράσω και τη μεγάλη μου απογοήτευση για τη στάση σύσσωμης, σχεδόν, της αντιπολίτευσης κατά την ψήφιση του σχετικού άρθρου. Η μικροψυχία σε όλο της το μεγαλείο!

Η ΝΔ καταψήφισε χωρίς αιτιολογία, το ΚΚΕ δήλωσε «παρόν» γιατί είναι σίγουρο ότι η ιστορία του αγροτικού κινήματος, όπως θα παρουσιάζεται μέσα απ’ το Μουσείο θα είναι απ’ τη ματιά της «αστικής τάξης», ενώ η ΧΑ καταψήφισε, με την αιτιολογία ότι η οπτική παρουσίασης της ιστορίας του αγροτικού κινήματος θα είναι απ’ την πλευρά …. των κομμουνιστών! Η ΔΗΣΥ-ΠΑΣΟΚ (άκουσον-άκουσον) υποστηρίζοντας ότι η πρότασή μας για την ίδρυση του Μουσείου είναι «λαϊκισμός», το δε ΠΟΤΑΜΙ δήλωσε «παρόν» χωρίς να δικαιολογήσει την ψήφο του. Έτσι, η τροπολογία υπερψηφίστηκε μόνον από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων.

Αυτά χωρίς άλλο σχόλιο … η ιστορία θα μας κρίνει όλους».

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com