ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Η πολιτική αντιπαράθεση μ’ επίκεντρο τη «δικαιοσύνη» είναι μια αντιπαράθεση αποπροσανατολιστική και βολική για τα κόμματα των μνημονίων, αφού δίνει τη δυνατότητα, απ’ τη μια στο ΣΥΡΙΖΑ να κρύβει την αντιλαϊκή του πολιτική, εμφανιζόμενος ως «θύμα» κέντρων του κατεστημένου

που δήθεν τον πολεμούν, απ’ την άλλη στη ΝΔ να εμφανίζεται ως αντίπαλος πρακτικών, που και η ίδια ακολούθησε, ως κυβέρνηση, κατά κόρον στο παρελθόν.

Αυτή η αντιπαράθεση αναδεικνύει, επίσης, ότι η «δικαιοσύνη» ούτε ήταν ούτε είναι πραγματικά ανεξάρτητη, ενώ η υποκρισία των άλλων κομμάτων φαίνεται και απ’ το γεγονός ότι η ηγεσία της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, επιλέγεται απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση. Την πρακτική αυτή υποστήριξαν και ακολούθησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος – ως αντιπολίτευση –  της ασκούσε κριτική.

Η δε επιλογή της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου, στη θέση της προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού απλά επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω. Το πιο εντυπωσιακό δεν είναι βέβαια αυτή καθ’ εαυτή η επιλογή, όσο το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τη δικαιολογήσει, επιλέγοντας ως μέτρο σύγκρισης τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ως επιχείρημα «και εσείς τα ίδια κάνατε». Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ