ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ Δ.Α. ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Επίθεση σε προηγούμενες διοικήσεις του δήμου Τυρνάβου για το γεγονός ότι δεν φρόντισαν να διεκδικήσουν μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα, εξαπολύει με σημερινή της ανακοίνωση η δημοτική αρχή στην οποία χαρακτηρίζει ιστορική την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να διεκδικήσει ο δήμος μόνιμο προσωπικό.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Ένα μεγάλο πρόβλημα του Δήμου Τυρνάβου με το προσωπικό στον τομέα καθαριότητας οδηγείται σε λύση.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι η μοναδική υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου που δεν διαθέτει μόνιμο – τακτικό προσωπικό και καλύπτει τις ανάγκες της με εργαζόμενους που υπογράφουν συμβάσεις οχτάμηνης διάρκειας. Αυτή η κατάσταση επιφέρει προβλήματα στην οργάνωση της υπηρεσίας, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και κατ’  επέκταση στους πολίτες του Δήμου αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι με τέτοιες εργασιακές σχέσεις γίνονται δέκτες ποικίλων πιέσεων.

Και φυσικά γεννιούνται ερωτηματικά ως προς τις ενέργειες παλαιότερων διοικήσεων σε εποχές που «όλα ήταν δυνατά», γιατί δεν φρόντισαν, ενώ υπήρχαν οι θεσμικές δυνατότητες, να στελεχώσουν με μόνιμο προσωπικό μια υπηρεσία με εξαιρετική σημασία για το κοινωνικό σύνολο.

Έτσι προβάλει ως ιστορική η διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου της προηγούμενης Δευτέρας 10/07/2017, από την οποία ψηφίστηκε η πρόταση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. Δρομολογούνται λοιπόν οι διαδικασίες προκήρυξης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και μέχρι την ολοκλήρωσή τους ο Δήμος συνάπτει νέες συμβάσεις με τους σημερινούς εργαζόμενους. Οι νέες συμβάσεις προκύπτουν από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αποτελούν απαραίτητο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ