ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ

«100 χρόνια απ’ τον Οκτώβρη που συγκλόνισε τον κόσμο “Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του …αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς”. (Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι)». Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε το ταξίδι του το 43ο φεστιβάλ της ΚΝΕ Οδηγητής.

Σε μήνυμα του Σ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ ενόψει των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσουν στη Θεσσαλία αναφέρονται τα εξής:

“Αυτό το μήνυμα μεταδόθηκε στα φοιτητικά, μαθητικά και εργατικά Φεστιβάλ του προηγούμενου διαστήματος.  Αποτέλεσε κομμάτι του περιεχομένου και του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στα Γιάννενα όπου συναντήθηκαν χιλιάδες νέοι και νέες κατασκηνωτές από όλη την Ελλάδα το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιούλη. Τώρα το μήνυμα αυτό θα ηχήσει σε εκατοντάδες εκδηλώσεις σε γειτονιές, χωριά, μικρές και μεγάλες πόλεις και θα πάρει πορεία κορύφωσης τον Σεπτέμβρη, σε πρωτεύουσες νομών, πριν καταλήξει στο κεντρικό τριήμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα, στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη, στο γνώριμο χώρο του Πάρκου «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον.

Νέα, νέε, μαθητή, σπουδαστή, εργαζόμενε, άνεργε το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ σε καλεί να πάρεις μέρος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σε όλη την περιοχή. Οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών που νιώθουμε αγανάκτηση και δεν συμβιβαζόμαστε με τη ζωή και το μέλλον που μας ετοιμάζουν, έχουμε συμφέρον να σκεφτούμε “έξω από τα όρια του συστήματος”, να βαδίσουμε μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πάλη για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας που θα μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού όλου του κόσμου για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη μας σήμερα, να οπλιστούμε με αντοχή μέχρι την τελική νίκη! Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής. Έλυσε προβλήματα των εργαζομένων, πραγματοποίησε τεράστια βήματα στην άνοδο του επιπέδου της λαϊκής ευημερίας. Απέδειξε ότι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά, ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς!

Έλα μαζί μας στον αγώνα για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει! Ο σοσιαλισμός, η κοινωνία για την οποία παλεύει το ΚΚΕ είναι ανάγκη της εποχής μας. Πάρε μέρος στο Φεστιβάλ, στη μεγάλη συνάντηση νεολαίας, των νέων εργαζομένων και ανέργων, σπουδαστών, μαθητών, κάθε νέου που αγωνιά και διεκδικεί!

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Θεσσαλία θα πραγματοποιηθούν:

  • Στην Καρδίτσα το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στο προαύλιο του 1ου Λυκείου (απέναντι από το Παυσίλυπο). Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση, μουσικά σχήματα, πολιτική ομιλία, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», παιδότοπο κ.α.
  • Στα Τρίκαλα την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη, στο Μύλο Ματσόπολου. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.
  • Στο Βόλο την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Ρήγα Φεραίου. Στις 15 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο. Στις 16 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με την Γιώτα Νέγκα.
  • Οι εκδηλώσεις της Θεσσαλίας θα κορυφωθούν στη Λάρισα την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στην Κοίτη του Πηνειού. Στις 15 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεγάλο λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη. Ενώ στις 16 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η Ελένη Μπέλου, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους Imam Baildi.

Σε όλα τα Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δραστηριότητες, αφιερώματα, θα παίξουν τοπικά μουσικά σχήματα, θα υπάρχουν επίσης εκθέσεις, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», παιδότοπος κ.α. Είδη διακινείται το κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης του Φεστιβάλ από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη την περιοχή και μπορούν όλοι να το προμηθευτούν”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com