ΤΟ ΥΠΑΑΤ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!!!

Ερώτηση του Γ. Κατσιαντώνη που αναδεικνύει το παράδοξο

“Ωθείτε τους νέους να σπουδάσουν σε κρατικές σχολές ….και τελικά δεν αναγνωρίζετε τα πτυχία τους απαξιώνοντας έτσι το εκπαιδευτικό καθεστώς και τους ίδιους τους κόπους νέων ανθρώπων που αγωνίζονται για κάτι καλύτερο στη ζωή τους”.

Με αυτές τις επισημάνσεις για τη “σφαγή” που έγινε Πανελλαδικά, στα αποτελέσματα για την ένταξη ωφελούμενων στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου με ποια λογική(;) αποκλείστηκαν η έμειναν ως επιλαχόντες από τη συγκεκριμένη Δράση, νέοι που πληρούσαν τα κριτήρια…. με σπουδές σε Δημόσιες Σχολές όπως η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, που τελικά το Υπουργείο αποφάσισε παρότι ‘όπως επισημαίνεται στα… χαρτιά είναι αναγνωρισμένες από το κράτος….. να μην την… αναγνωρίσει στα μόρια που έπρεπε να προστεθούν στα “συν” για την ένταξη τους στο Πρόγραμμα.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης θυμίζει μάλιστα στο Βαγγέλη Αποστόλου τις πρόσφατες δεσμεύσεις του όπου έλεγε  ότι ” θα δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε περιφέρεια να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ένταξης νέων γεωργών και να προβεί ενδεχομένως σε νέα πρόσκληση, στη βάση των διατιθέμενων πιστώσεων που τους έχουν εκχωρηθεί, συμβάλλοντας έτσι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου στη βελτίωση της λεγόμενης «ηλικιακής σύνθεσης του πρωτογενούς τομέα» και βεβαίως, κατ’ επέκταση, της ανταγωνιστικότητάς του»….

Και όλα αυτά την ώρα που μόνο στο Νομό Λάρισας όπως επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας οι επιλαχόντες, οι οποίοι υπερέβαλαν σε έξοδα για τη σύνταξη φακέλου που υπέβαλλαν για την ένταξη τους στο πρόγραμμα( σπορά, δήλωση ΟΣΔΕ, έξοδα για γεωπόνο-επιχειρηματικό σύμβουλο) ξεπερνούν τους 480 σε αριθμό!

Η κατάσταση λέει ο Γιώργος Κατσιαντώνης στον Υπουργό είναι άκρως απελπιστική για τους αγρότες γι’ αυτό και ζητά να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την εξεύρεση κονδυλίων που θα επιτρέψουν την ένταξη τους στο πρόγραμμα, την μοριοδότηση τους όπως δικαιούνται για τις κρατικές σπουδές τους , αλλά και τη δημιουργία δράσεων για ανακούφιση των αγροτών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αγροτικής Πολιτικής.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com