ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, Η ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ

Μπορεί το  υπουργείο Παιδείας με τη χθεσινή ανακοίνωσή του να έβαλε τα πράγματα στη θέση τους παρέχοντας πλήρη στήριξη στην περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένη Αναστασοπούλου, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα, δεν μπόρεσε όμως να σβήσει τη φωτιά που άναψαν, κυρίως εντός του ΣΥΡΙΖΑ,

τα δημοσιεύματα αυτά που έκαναν λόγο για απομάκρυνσή της.

Ατομα που γνωρίζουν πολύ καλά τα όσα συμβαίνουν εντός του κυβερνώντος κόμματος, σε επίπεδο νομού Λάρισας, υποστήριζαν όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι οι φήμες περί απομάκρυνσης της κ. Αναστασοπούλου είχαν τις ρίζες τους στο κόμμα και μάλιστα επισήμαιναν ότι ο στόχος ήταν να αποδυναμωθεί από τώρα μια πιθανή υποψηφιότητα της περιφερειακής διευθύντριας στις βουλευτικές εκλογές, αφού πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το όνομά της θα παίξει πολύ δυνατά για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλωστε κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνά το τί παίχτηκε στις προηγούμενες εκλογές με τη λίστα.

Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να υπάρξει έστω και μία ανακοίνωση στήριξης στην κ. Αναστασοπούλου από την πλευρά της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη μάλιστα και τη θετική παρουσία της στη θέση της περιφερειακής διευθύντριας.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Για την ιστορία παραθέτουμε και την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

“Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Θεσσαλίας που κάνουν λόγο για επικείμενες «αλλαγές» Περιφερειακών Διευθυντών και μεταξύ αυτών της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει τα ακόλουθα:

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι οι άμεσοι συνεργάτες του Υπουργείου για την υλοποίηση, σε περιφερειακό επίπεδο, της εκπαιδευτικής πολιτικής. Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου χαίρει της εκτίμησης και της απόλυτης εμπιστοσύνης της πολιτικής ηγεσίας.

Δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο της Καρδίτσας περί δήθεν αναμονής από την πλευρά του Υπουργείου της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας με την οποία, αφενός θα επανέλθει στη θέση της προέδρου του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων η κ. Μητσιάδη, αφετέρου θα λάβει χώρα η απομάκρυνση της κ. Αναστασοπούλου, είναι απολύτως ανακριβή και εκφράζουν μόνο τις επιθυμίες των συντακτών τους ή και άλλων «ενδιαφερομένων». Το Υπουργείο Παιδείας είναι σε απόλυτη συνεργασία και έχει πλήρη γνώση για όλες τις διοικητικές ενέργειες της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας καθώς και όλων των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ