ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

«Μπλόκο» διαμαρτυρίας από Εμποροϋπαλλήλους και Εργατικό Κέντρο

Πλήρως εναρμονισμένοι με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας οι καταστηματάρχες της πόλης κράτησαν την Κυριακή στην πλειοψηφία τους κλειστά τα καταστήματα, ενώ δεν έλειψαν και οι εξαιρέσεις που αφορούσαν κυρίως σε καταστήματα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης

αλλά και γνωστές αλυσίδες που επιμένουν φανατικό στο κυριακάτικο άνοιγμα.

Δυναμική ήταν και η αντίδραση των εμποροϋπαλλήλων της Λάρισας που μετέχοντας στην 24ωρη απεργία του κλάδου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης, ενώ έχοντας στο πλευρό τους και συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου «μπλόκαραν» διαμαρτυρόμενοι τις εισόδους καταστημάτων που ήταν σε λειτουργία.

«Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές. Δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές», ήταν το κεντρικό σύνθημα της δυναμικής κινητοποίησης που ανάγκασε σε κλείσιμο γνωστές αλυσίδες καταστημάτων της πόλης.

Το… κρυφτούλι με καταστηματάρχες δεν έλειψε και αυτή τη φορά, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς προτρέποντας τους καταναλωτές να προστατέψουν με την αποχή τους από αγορές την Κυριακάτικη αργία.

Σε ανακοίνωση του σωματείου εμποροϋπαλλήλων μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας μαζί με την Διοίκηση του Εργατικού κέντρου Ν. Λάρισας και εργαζόμενους του κλάδου πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση στο εμπορικό Κέντρο της ΠόληςΚάλεσαν τους εργαζόμενους στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα που ήταν ανοιχτάνα απεργήσουν και να μην δεχτούν να γίνουν σκλάβοι στον 21 αιώνα για τα κέρδη των πολυεθνικών και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Να μην αποδεχτούν τον ύπουλο  σχεδιασμό της κυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταργήσει σταδιακά και με δόσεις την Κυριακή αργία, που συνεχίζει το έργο της αποδόμησης των εργασιακών  δικαιωμάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Με την αποφασιστική τους παρέμβαση ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας άλλα και την συμπαράσταση των ίδιον εργαζομένων  που με τον φόβο της τρομοκρατίας των εργοδοτών πιέζονταν να μην απεργήσουν, με την παρέμβαση τους  έκλεισαν: Η Πολυεθνική ZARA, BERSHKA, STRADIVARIUS, KELLYS, οι αλυσίδες TEZENIS, οπτικών ΜΑΤΙ-ΜΑΤΙ, καθώς και οι υπόλοιπες αλυσίδες του εμπορικού κέντρου που ήταν ανοιχτές.

Σήμερα οι εργαζόμενοι μαζί με τα ταξικά σωματεία δώσανε δυναμική απάντηση σε κυβέρνηση , τα κόμματα του  μεγάλου κεφαλαίου, άλλα και στις ξεπουλημένες συνδικαλίστηκες παρατάξεις (ΜΕΤΑ,ΠΑΣΚΕ) της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας που από το 1997 έχουν βάλει την υπογραφή τους στην απελευθέρωση του ωραρίου, καιυπέγραψαν τις μειώσεις στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων το 2012: ότι δεν θα επιτρέψουμε στους επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν νόμο την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Σήμερα οι εργαζόμενοι αποδείξαν ότι δεν υπάρχουν χαμένοι αγώνες, χαμένοι αγώνες είναι μόνο όσοι δεν έγιναν. Έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε, δεν είναι ανίκητοι”.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ