ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»!

Την Τρίτη 11 Ιουλίου επισκέφθηκαν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας υποδέχτηκε τους “Εξερευνητές” του ΚΔΑΠ Αγίου Κωνσταντίνου Λάρισας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη” που διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων. Συγκεκριμένα, μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης δημοτικού

είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία της Λάρισας κατά την περίοδο 1941-1944. Τα παιδιά, μέσα από εικόνες, ήχους αλλά και τη διάδρασή τους με την αφηγήτρια, ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως αυτή της “Εθνικής Αντίστασης”, της “Απελευθέρωσης”, της “Αλληλεγγύης” κ.α. και επέδειξαν το κριτικό τους πνεύμα. Συνοδοί των μαθητών ήταν οι κυρίες Λίνα Μουσιώνη και Ματούλα Κακάρα.

Κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο παιδιά ηλικίας 6-12 ετών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου, το οποίο βασίζεται σε δυο άξονες: “Μαθαίνω την Ιστορία του τόπου μου – Η απελευθέρωση της Λάρισας (1941-1944)” και “Αλληλεγγύη – Η Μάχη της Σοδειάς”. Βασικό εργαλείο του προγράμματος αποτελεί το Kamishibai (“θέατρο από χαρτί”), μια ευχάριστη μορφή οπτικής και συμμετοχικής αφήγησης, η οποία συνδυάζει τον προφορικό λόγο με την εικόνα. Τα παιδιά, μέσα από εικόνες και ήχους αλλά και μέσα από την αλληλεπίδρασή τους με την αφηγήτρια έχουν τη δυνατότητα να μάθουν την ιστορία του τόπου με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο, να προβληματιστούν, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη.

Ημέρες και ώρες υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος: Τρίτη – Τετάρτη -Πέμπτη, 10:00 π.μ. – 11:00 π.μ.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Βικτωρία Καπετάνου

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com