ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουλίου στις 21:30 στο Μακρυχώρι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Καστρί Λουτρό , το Σάββατο 15 Ιουλίου το βράδυ , το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τον γενικό τίτλο «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ».

«Το φεστιβάλ ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, που υποστηρίχτηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Τεμπών -ΔΟΠΑΠΕΠ . Ξεκίνησε από το Μακρυχώρι, συνεχίστηκε στην Καλλιπεύκη, και το Σάββατο το βράδυ βρέθηκε στα παραλία του Δ.Τεμπών

καλεσμένο από τον εξωραϊστικού σύλλογο  Καστρί Λουτρό και θα συνεχιστεί και πάλι στην Λάρισα (17 Ιουλίου κεντρική πλατεία  και στο Μακρυχώρι  18 Ιουλίου κεντρική εκδήλωση. Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα, με τη σειρά που εμφανίστηκαν : Φλώρινας , BARANYA Ουγγαρίας, Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, LUBUSKI Πολωνίας και Μορφωτικού συλλόγου -Λαογραφικού μουσείου Γόννων.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε  ο πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Καστρί Λουτρό κ.Γεώργιος Σαπουντζής  που ευχαρίστησε τον σύλλογο γυναικών για αυτήν την συνεργασία καθως και όλα τα χορευτικά που βρίσκονται αποψε εδώ στην παραλία του Δ.Τεμπών ,και συμμετέχουν στο 2ο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών  με την ονομασία <κοιλάδα των Τεμπών>.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος που στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε :

Ειναι μια εκδήλωση που γίνεται θεσμός ειναι η δεύτερη χρονιά που γίνεται και θεωρούμε οτι εκπέμπει μια νότα αισιοδοξίας στην δύσκολη συγκυρία την οποία βιώνουμε.

Εκδηλώσεις σαν την σημερινή αναδεικνύουν περα απο την ανταλλαγή του πολιτισμού και της κουλτούρας, την πολιτιστική μας κληρονομιά τα ήθη και τα έθιμα την παράδοσης μας την εγρήγορση των φορέων την δημιουργικότητα των κατοίκων, προβάλλουν τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας,εξάλλου η ονομασία του φεστιβάλ ειναι <κοιλάδα των Τεμπών >καθώς σαν δημοτική αρχή δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό το κομμάτι της ανάδειξης και αξιοποίησης της Κοιλάδας.

Τετοιες εκδηλώσεις σαν την σημερινή  αναδεικνύουν τον εθελοντισμό την συμμετοχή την συνέργασια και την συνέργεια ειναι εκείνα τα στοιχεία που μας ενώνουν που μας χαρακτηρίζουν και μας κάνουν να αρνούμαστε να ηττηθούμε στις δύσκολη συγκυρία ως λαός και ως έθνος.

Να ευχαριστήσω τα χορευτικά που συμμετέχουν και βρίσκονται εδώ σήμερα της Φλώρινας του Μακρυχωρίου ,Γόννων καθως και των ξένων αποστολών απο Ουγγαρία και Πολωνία .Να ευχαριστήσω τους χορηγούς,τους εθελοντές που προσφέρουν τα πάντα για να πραγματοποιηθεί αυτήν η όμορφη εκδήλωση έδω στα παράλια του δήμου μας .

Καλή διασκέδαση σε όλους .

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Μακρυχωρίου κα Πόπη Νάστου .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ.Αχχιλέας Διψάνας ,ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας ,η πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου κα Άννα Καραπάνου,  το μέλος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Βασίλης Μπάκαβος ,ο πρόεδρος του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων Κάτω Ολύμπου κ.Γεώργιος Νάτσης, πρόεδροι συλλόγων και φορέων την περιοχής .

Αναβολή

Εν τω μεταξύ λόγω των καιρικών συνθηκών η κεντρική εκδήλωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή το βράδυ στο Μακρυχώρι στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουλίου στις 21:30 στο Μακρυχώρι στο ίδιο μέρος .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ