10 (ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ) ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

Θα χρησιμοποιούσατε μια πατάτα για να καθαρίσετε λεκέδες ή να γυαλίσετε τα παπούτσια σας;

Δείτε λοιπόν τις παρακάτω 10 υπέροχες προτάσεις:

 

  1. Γίνετε δημιουργικοί

Κόψτε μια πατάτα στη μέση και χαράξτε ένα σχέδιο στο σαρκώδες άκρο. Μπορεί να είναι ένα λουλούδι, τα αρχικά σας, μια καρδιά, ένα ουράνιο τόξο. Δεν υπάρχει κανένα όριο στα σχέδια που μπορείτε να επιλέξετε. Όταν το σχέδιό σας είναι έτοιμο, βυθίστε την πατάτα σας σε μπογιά και χρησιμοποιήστε την για να κάνετε στάμπα στον καμβά σας. Όταν τελειώσετε με αυτό το σχέδιο, απλά κόψτε το και ξεκινήστε ξανά. Έχετε μια νέα πλάκα από πατάτα για να δουλέψετε.

  1. Γυαλίστε τα ασημικά

Θέλετε να καθαρίσετε τα ασημικά σας χωρίς χημικά; Βράστε μερικές πατάτες στο νερό μέχρι να είναι μαλακές και έτοιμες για φαγητό. Τοποθετήστε τις πατάτες στην άκρη (για δείπνο, ίσως;) και τοποθετήστε τα ασημικά στο νερό της πατάτας. Αφήστε τα να καθίσουν για τουλάχιστον μία ώρα. Αφαιρέστε τα και σκουπίστε τα καλά για να γυαλίσουν.

  1. Αφαιρέστε τη σκουριά

Καθαρίστε τη σκουριά από τις οικιακές σας συσκευές χρησιμοποιώντας μια τεμαχισμένη πατάτα. Τα οξέα στην πατάτα μπορούν να βοηθήσουν στη διάλυση της σκουριάς, ενώ η φλούδα βοηθά στο να γίνεται πιο εύκολη η δουλειά. Για δύσκολες …σκουριές, προσθέστε λίγο σαπούνι ή αλάτι στο τέλος της πατάτας για να γίνει πιο έντονα το τρίψιμο.

  1. Ξεφορτωθείτε το πρήξιμο από τα μάτια σας

Δύσκολη νύχτα; Πάρτε δυο φέτες από μια κρύα, ωμή πατάτα και βάλτε τις φέτες στα μάτια σας για 10-15 λεπτά.

  1. Καθαρίστε τη μάσκα καταδύσεων

Είτε χρησιμοποιείτε μάσκα καταδύσεων, είτε γυαλιά για σκι, ή γυαλιά ασφαλείας ή γυαλιά κολύμβησης, οι πατάτες μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε το θάμπωμα που σας δυσκολεύει να δείτε. Απλά τρίψτε το σαρκώδες άκρο μιας ωμής πατάτας στους φακούς, σκουπίστε τους με ένα καθαρό πανί και τα γυαλιά σας θα είναι πεντακάθαρα.

  1. Γυαλίστε τα παπούτσια σας

 

 

 

Τρίψτε τα παπούτσια σας με ωμή πατάτα πριν βάλετε το βερνίκι. Θα έχουν λάμψη άλλου επιπέδου, όταν στεγνώσουν.

  1. Η …θεραπευτική πατάτα

Ανακουφιστείτε από πονοκεφάλους, διαστρέμματα, εγκαύματα και τσιμπήματα εντόμων με πατάτες. Ζεστάνετε μια πατάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά, τυλίξτε τη σε μια λινή πετσέτα και στη συνέχεια εφαρμόστε τη στους μύς που πονούν, όπως θα κάνατε με ζεστές κομπρέσες ή με μια θερμοφόρα. Θα νιώθατε καλύτερα με κάτι κρύο; Βάλτε την πατάτα στην κατάψυξη και κάντε το ίδιο πράγμα.

Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται οτι ανακουφίζονται από τους πονοκεφάλους όταν τρίβουν τα σημεία στο κεφάλι πίσω από τα μάτια με ωμή πατάτα, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν το χυμό της πατάτας για να θεραπεύσουν μώλωπες, τσιμπήματα εντόμων, κοψίματα ή εγκαύματα.

  1. Αφαιρέστε τους λεκέδες

Οι πατάτες είναι εξαιρετικές για την αφαίρεση λεκέδων και μπορούν ασφαλώς να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε τες για να αφαιρέσετε από τα χέρια σας επίμονους λεκέδες που αφήνουν τα τεύτλα ή τα μούρα. Επίσης τρίψτε με αυτές τα χαλιά σας ή άλλα υφάσματα για να καθαρίσετε τους επίμονους λεκέδες. Προσθέστε λίγο αλάτι για πρόσθετη δύναμη καθαρισμού για τους ιδιαίτερα ενοχλητικούς λεκέδες.

  1. Για σπασμένους λαμπτήρες

Αφαιρέστε ένα σπασμένο λαμπτήρα πιέζοντας το μισό της πατάτας μέσα στο θραύσμα και χρησιμοποιώντας το για να γυρίσετε τον λαμπτήρα και να τον αφαιρέσετε από την πρίζα.

      10. Φάτε τες!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ