ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΙΑ

Το ένα μετά το άλλο τα καιρικά φαινόμενα χτυπούν φέτος την αγροτική παραγωγή στο νομό Λάρισας και μάλλον η χρονιά θα είναι καταστροφική για τα αγροτικά νοικοκυριά της περιοχής.

Σειρά είχαν αυτή τη φορά οι δενδροκαλλιέργειες που ήταν ένα βήμα πριν τη συγκομιδή αλλά και τα αμπέλια με ποικιλίες πριν τη συγκομιδή, αφού η έντονη βροχόπτωση της Κυριακής και της Δευτέρας αποτελείωσε ότι γλύτωσε από τον παγετό του χειμώνα αλλά και τον έντονο καύσωνα των προηγούμενων εβδομάδων.

Δενδροκαλλιέργειες και κυρίως ροδάκινα και αχλάδια χτυπήθηκαν τόσο έντονα που δημιούργησαν παχύ στρώμα με φρούτα στο έδαφος, ενώ στα αμπέλια από τη δυνατή βροχή έσκισαν οι καρποί κάνοντας ακατάλληλα προς κατανάλωση τα σταφύλια κυρίως ποικιλίας καρντινάλ.

Οπως είναι αναμενόμενο οι αγρότες που δεν έχουν εξοφληθεί ακόμα για τις ζημιές του 2016 και δεν πρόκειται να δουν το χρώμα του χρήματος για φετινές ζημιές, είναι σε απόγνωση και ζητούν την άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ για δίκαιες εκτιμήσεις των ζημιών και φυσικά για δίκαιες αποζημιώσεις…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ