ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ 200 ΜΕΤΡΩΝ ΣΧΟΙΝΙΩΝ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ!

Φανερά εξαντλημένος αλλά καλά στην υγεία του είναι ο 30χρονος Ρουμάνος που πλέον προσεγγίστηκε από τους διασώστες της 8ης και της 2ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι κατάφεραν να του προμηθεύσουν νερό και τροφή.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο ορειβάτης που παρέμενε εγκλωβισμένος στον Όλυμπο από το βράδυ του Σαββάτου εντοπίστηκε στην περιοχή «Μεγάλα Καζάνια», ανάμεσα στις θέσεις Πάνθεον και Σκάλα, με τη βοήθεια μάλιστα φωτογραφίας που ο ίδιος πρόλαβε να στείλει στους διασώστες από το κινητό του τηλέφωνο.

«Πάνω από 200 μέτρα σχοινί χρειάστηκαν για την καταρρίχηση και την προσέγγισή του», περιέγραψαν εθελοντές μιλώντας στη σελίδα, ενώ όπως έγινε γνωστό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται ήδη στο ΚΕΟΑΧ Ολύμπου προκειμένου να παραλάβει τον ορειβάτη, ο οποίος θα διακομισθεί στο Κ.Υ Ελασσόνας για προληπτικούς λόγους, αφού δείχνει καλά στην υγεία του.

Σημειώνεται πως στη μεγάλη επιχείρηση συμμετείχαν σήμερα 12 άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ, 6 άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ, πυροσβέστες της Π.Υ Ελασσόνας και της Π.Υ Κατερίνης καθώς και 11 μέλη εθελοντών της ΕΟΔ.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: F/B 8ης ΕΜΑΚ-ELLOPIATV

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ