ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: ΤΗ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΜΙΝΙ ΦΟΥΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (BINTEO)

Η αστυνομία στη Σαουδική Αραβία συνέλαβε μια γυναίκα την Τρίτη, η οποία εμφανίστηκε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο φορώντας μίνι φούστα και κοντό μπλουζάκι, και παραβιάζοντας έτσι τον αυστηρό κώδικα ενδυμασίας της χώρας για τις γυναίκες.

Το βίντεο της γυναίκας που ανέβηκε στο Snapchat το Σαββατοκύριακο, κυκλοφόρησε ταχέως μέσω του διαδικτύου από άτομα που υποστήριζαν την εμφάνισή της, αλλά και – κυρίως – από εκείνους που διαμαρτύρονταν για την εμφάνιση της κοπέλας, με αποτέλεσμα την επίσημη έρευνα.

Η αστυνομία στο Ριάντ, πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, την συνέλαβε και την παρέδωσε στο γραφείο του εισαγγελέα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Στο σύντομο κλιπ, γυρισμένο κυρίως από πίσω, η κοπέλα παρουσιάζεται περπατώντας ανάμεσα στα ερείπια ενός αρχαίου οχυρού στην Ushaiager, μια πόλη στην επαρχία Najd. Το Najd είναι η γενέτειρα του υπερσυντηρητικού θρησκευτικού κινήματος της χώρας Wahhabi.

Απαντώντας σε εκκλήσεις για σύλληψη της κοπέλας, η Επιτροπή για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη της Ακολασίας έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα ότι “διέκοψε την προβολή του κλιπ με ένα κορίτσι με ακατάλληλο ρουχισμό” και είχε ξεκινήσει έρευνα με τις “αρμόδιες αρχές.”

Ο νόμος της Σαουδικής Αραβίας επιβάλλει αυστηρούς κανόνες για την εμφάνιση και τη συμπεριφορά των γυναικών. Οι γυναίκες πρέπει να φορούν μαύρο ρούχο, που ονομάζεται αβαία, που καλύπτει τα πάντα εκτός από το πρόσωπο, τις πατούσες και τα χέρια. Πρέπει επίσης να κρατούν τα κεφάλια τους καλυμμένα και δεν επιτρέπεται να οδηγούν ή να επικοινωνούν με άνδρες που δεν έχουν σχέση μαζί τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ