BBC: Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ £1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΝΔΡΑ!

Η εντυπωσιακή αποκάλυψη των μισθών του BBC δείχνει ότι η γυναίκα παρουσιάστρια με το υψηλότερο εισόδημα κερδίζει £ 1,5 εκατομμύρια λιγότερα από τον αντίστοιχο άνδρα παρουσιαστή!

Η παρουσιάστρια Claudia Winkleman παίρνει λίγο λιγότερα από £ 500,000 για το ρόλο της στα Strictly Come Dancing και Radio 2, ενώ ο κορυφαίος οικοδεσπότης του Top Gear, Chris Evans, λαμβάνει το απίστευτο ποσό ύψους £ 2,2 εκατομμυρίων!

Τα επίσημα στοιχεία αποκαλύπτουν επίσης ότι τα δύο τρίτα των υψηλότερα αμειβόμενων  ατόμων είναι άνδρες, ενώ μόνο το ένα τρίτο γυναίκες.

Πολλοί άνθρωποι του BBC εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποκάλυψη των μισθών τους, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Evans.

“Νομίζω ότι αυτή είναι η αρχή του [αποκατάσταση της διαφοράς των αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων], φαντάζομαι”, δήλωσε σήμερα έξω από το κεντρικό στούντιο του Λονδίνου.

“Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε η απόλυτη Δημόσια εταιρεία, και ως εκ τούτου πιστεύω ότι είναι ίσως δίκαιο και σωστό να γνωρίζουν οι άνθρωποι τους μισθούς μας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ