“ΚΑΙΕΙ” Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αδυναμία να ανταποκριθούν στη ρύθμιση που προτείνει η ΔΕΥΑ Τυρνάβου για τα χρέη ιδιωτών και επιχειρήσεων δηλώνουν πολλοί καταναλωτές οι οποίοι αφού πήραν το σχετικό “ραβασάκι” της επιχείρησης έσπευσαν να ρυθμίσουν το χρέος τους.

Οπως υποστηρίζουν η επιχείρηση για να κάνει δεκτή μία ρύθμιση ζητά μία προκαταβολή της τάξης του 15 – 20% ποσό που δεν είναι εύκολο να δώσει σήμερα κάποιος που έχει μία οφειλή περί τα 1.000 € ή και περισσότερα.

Οι καταναλωτές και ειδικά οι ιδιώτες για το σπιτικό νερό υποστηρίζουν ότι με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις για εξόφληση χρεών με δόσεις που δεν ζητούν προκαταβολή, και επειδή με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται δίνεται οι δυνατότητα σε οφειλέτες δήμων να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως και 100 δόσεις, θα πρέπει και η ΔΕΥΑ Τυρνάβου να εφαρμόσει μία ρύθμιση σε δόσεις χωρίς προκαταβολή θέτοντας αυστηρούς όρους για τη διατήρησή της.

Με δεδομένο ότι σήμερα συνεδριάζει το δ.σ. της επιχείρησης και υπάρχει θέμα για τις οφειλές ίσως είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να υιοθετηθεί μια νέα ρύθμιση ώστε και η επιχείρηση να εισπράξει χρήματα και οι πολίτες να αρχίσουν να εξοφλούν τα χρέη τους γιατί είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπούμε ε μια νέα περίοδο έντασης σε περίπτωση που η ΔΕΥΑΤ ξεκινήσει πρόγραμμα διακοπών υδροδότησης ειδικά όταν αφορά νοικοκυριά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ