ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ

Για κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, η κάθε ημέρα αρχίζει και τελειώνει με τα ίδια αμείλικτα ερωτήματα: «Πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες, πώς θα πληρωθούν οι φόροι και οι λογαριασμοί, πόσο κόπηκαν μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, πού θα βρουν δουλειά οι άνεργοι;».

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει διαβεβαιώσεις ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας, ότι αξίζουν οι θυσίες κι η υπομονή, γιατί «ανακάμπτει η οικονομία», «έρχεται ελάφρυνση του χρέους» κ.ά.

Το ίδιο έργο το έχουμε δει πολλές φορές!  Η προσπάθεια εξαπάτησης δεν πείθει πλέον κανέναν.

Τα κυβερνητικά πανηγύρια για το χρέος έχουν στόχο να κρύψουν ότι οι όποιες ρυθμίσεις, που φτάνουν στο “σωτήριο έτος” 2060, θα συνοδευτούν όχι μόνο με απαρέγκλιτη τήρηση του τρέχοντος μνημονίου, όπως οι νέες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και με νέα μέτρα, μετά το 2018, που τα βαφτίζουν «μεταρρυθμίσεις».

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την επερχόμενη «δίκαιη ανάπτυξη» έχουν στόχο να κρύψουν ότι η όποια ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας δε θα αναπληρώσει τις απώλειες, δε θα ανακόψει την επιδείνωση της ζωής του λαού.  Θα είναι αβέβαιη γιατί αβέβαιο είναι το μέλλον της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας.  Πάνω από όλα θα είναι ανάκαμψη για τα κέρδη και τις επενδύσεις του κεφαλαίου, το οποίο θα χρησιμοποιήσει παλιούς και νέους αντεργατικούς νόμους, που τσακίζουν μισθούς και συντάξεις, εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, επιβάλουν άγρια φοροληστεία σε μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες και αγρότες, εμπορευματοποιούν και ιδιωτικοποιούν όλες τις κοινωνικές ανάγκες, ανακυκλώνουν την ανεργία με τα επιδοτούμενα προγράμματα της εργοδοσίας.

Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από το κεφάλαιο και τους εταίρους της σε ΕΕ και ΔΝΤ. Γιατί είναι ικανή να «βγάλει» τη βρώμικη δουλειά. Η Ν.Δ και τα άλλα κόμματα – συνέταιροι του 3ου μνημονίου δεν αμφισβητούν τη στρατηγική και τους στόχους της κυβέρνησης. Την κατηγορούν για ολιγωρία και ανικανότητα, γιατί φιλοδοξούν να γίνουν αυτοί οι εκλεκτοί της αντιλαϊκής πολιτικής και του κεφαλαίου.

Η κρίση δε γεννά μόνο φτώχεια και ανεργία, αλλά και πολέμους για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των αγορών, σκορπώντας τον θάνατο, την καταστροφή και την προσφυγιά.

Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά. Αποδεικνύεται ικανή να “εκτελεί αποστολές” και σε σχέση με τη συμμετοχή της χώρας μας στις επικίνδυνες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Συμμετέχει ενεργά σε όλους τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, στους ανταγωνισμούς με άλλα ισχυρά κράτη (Ρωσία και Κίνα), που ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου», φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.

Η κυβέρνηση και οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί χρόνια τώρα καθησυχάζουν τον ελληνικό λαό ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ είναι παράγοντας «ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή».

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ψευτολεονταρισμούς, έχει νομιμοποιήσει στο Αιγαίο την παρουσία του ΝΑΤΟ, το οποίο δεν αναγνωρίζει θαλάσσια σύνορα, ενισχύοντας την πολιτική της Τουρκίας. Δεν βγάζει άχνα για τις δηλώσεις των ΗΠΑ που ουσιαστικά θεωρούν την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης «ελληνοτουρκική» διαφορά, ενθαρρύνοντας τις τουρκικές προκλήσεις.

Την ίδια στιγμή στο άλυτο, για 42 χρόνια, πρόβλημα εισβολής – κατοχής στην Κύπρο, προτείνουν ως λύση την ντε φάκτο διχοτόμηση, μέσω ενός νέου «σχεδίου Ανάν».

Η ελπίδα για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νέα γενιά, δεν βρίσκεται ούτε στη σημερινή, ούτε σε καμία άλλη κυβέρνηση που υπόσχεται ανακούφιση για το λαό μέσα από τη διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και τη συμμετοχή της χώρας στις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου, τύπου ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Η ελπίδα βρίσκεται σ’ ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, για την αναγέννηση του εργατικού κινήματος, την οικοδόμηση μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στο συμβιβασμό και τις μειωμένες απαιτήσεις.

▶ Για να οργανωθεί η πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας.

▶ Για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

▶ Για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, που με τους ανταγωνισμούς τους βάζουν σε κίνδυνο τους λαούς, τους οδηγούν στην προσφυγιά.

▶ Για να απομονωθεί ο φασιστικός λαϊκισμός που σηκώνει κεφάλι στην Ευρώπη, αξιοποιώντας τη στήριξη που του παρέχουν μεγάλα συμφέροντα, αλλά και την ανοχή των αστικών πολιτικών δυνάμεων, που εδώ στην Ελλάδα μιλούν για μια «αναμορφωμένη» Χρυσή Αυγή. Τη στιγμή μάλιστα που στη δίκη της Χ.Α αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο ο εγκληματικός της χαρακτήρας.

Για να μπει στο στόχαστρο ο πραγματικός αντίπαλος, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που για να ξεπεράσει τα αδιέξοδά του, οδηγεί τους λαούς στην εξαθλίωση και στον πόλεμο.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, είναι η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε.  Προβάλλει την ανάπτυξη που θα ικανοποιεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Είναι αναγκαία, αλλά και ρεαλιστική, γιατί υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις. Το ζητούμενο είναι να αλλάξει ο συσχετισμός υπέρ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για να αλλάξει τελικά χέρια η εξουσία.

Να πάρει η εργατική τάξη, ο λαός στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας, την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Να αποδεσμευτεί η χώρα από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ισότιμες οικονομικές σχέσεις με άλλα κράτη.

Μόνο έτσι θα μπορέσει ο λαός να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του. Σύμφωνα με τις δυνατότητες που προσφέρει η Επιστήμη και η Τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της χώρας.  Με ισχυρό ΚΚΕ, μπορεί ο λαός να περάσει τώρα στην αντεπίθεση.

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com