ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ…

Ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων β/βαθμιας εκπαίδευσης Λάρισας

Καλούμε το Ρεμπάπη Παναγιώτη να υποβάλει την παραίτησή του από μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και από τη θέση αναπληρωτή στο ΠΥΣΔΕ.

Ξεκαθαρίζουμε πως θα βάζουμε το ζήτημα της παραίτησής του σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ, σε κάθε Γενική Συνέλευση, σε κάθε παράσταση της ΕΛΜΕ για οποιοδήποτε θέμα, σε οποιοδήποτε χώρο, σε κάθε σχολείο, σε κάθε ανακοίνωσή μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που και αυτός και άλλα μέλη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ έχουν υβρίσει, συκοφαντήσει ή έχουν κινηθεί απειλητικά εναντίoν μελών της παράταξής μας.  Τα έχουμε καταγγείλει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας. Αλλά αυτή τη φορά ο Παναγιώτης Ρεμπάπης ξεπέρασε κάθε όριο. Έφτασε στο σημείο να χτυπήσει με την καρέκλα τη συντρόφισσα Ερμίνα Μαγαλιού μέσα στο Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ. Δεν έμεινε μόνο στη λεκτική βία, αλλά έφτασε στη χειροδικία. Αυτό δε μπορούμε να το επιτρέψουμε ούτε εμείς, αλλά ούτε και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί.

Είχαμε προειδοποιήσει τα μέλη αυτής της παράταξης πως θα προστατέψουμε τα μέλη μας κινούμενοι ακόμη και δικαστικά, προκειμένου να σταματήσουν τη στοχοποίηση μελών της παράταξής μας. Από αυτούς τους ίδιους θα κριθεί τελικά το πώς θα πορευτούμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικές διαφωνίες έχουν οδηγήσει τον Ρεμπάπη Παναγιώτη σε ανάρμοστη συμπεριφορά. Άλλες δύο φορές, σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, έχει υβρίσει και κινηθεί απειλητικά εναντίον της συντρόφισσας μας.

Απευθυνόμαστε στην κοινή λογική των συναδέλφων αλλά και της κοινωνίας και λέμε πως επιβεβαιώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, μέσω της συμπεριφοράς του, πως μεταχειρίζεται φασιστικές πρακτικές. ΠΡΟΣΕΞΤΕ! Στη λεκτική τοποθέτηση της σ. Ερμίνας πως αυτό που κάνει, δηλαδή να προσπαθεί να επιβάλλει τη γνώμη του με φωνές και απειλές, είναι φασιστικό, εκείνος επιτέθηκε εναντίον της αρχικά με απειλές και χειρονομίες και στη συνέχεια σπρώχνοντας με δύναμη το κάθισμα προς το μέρος της, τη χτύπησε στο χέρι.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙ «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ»!!!!!!!!!!

Από πότε ακριβώς παύει να είναι δικαιολογημένη η λεκτική και η σωματική βία; Μήπως από τη στιγμή που θα πάει κάποιος στο νοσοκομείο;

Και φτάνει στο σημείο να υπερασπίζεται την πράξη του λέγοντας πως η σ. Ερμίνα είναι «δοτή της κυβέρνησης», λέγοντας ψέματα, αφού  συμμετέχει στο Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ ως εκλεγμένη της τρίτης παράταξης στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ρωτάμε τις συναδέλφισσες που ανήκουν στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Δέχονται να τις εκπροσωπεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος; Επικροτούν τέτοιες πρακτικές μόνο και μόνο στο όνομα του ότι ανήκουμε σε διαφορετικές παρατάξεις; Πώς θα αισθάνονταν οι ίδιες, αν τους συνέβαινε αυτό; Θα ανεχτούν την έμφυλη βία;

Δημοκρατική Παιδεία με αυταρχικές ή παρόμοιου είδους συμπεριφορές δε γίνεται. Ούτε τα συμφέροντα των συναδέλφων υπερασπίζονται με τραμπουκισμούς. Ελπίζουμε κάποια στιγμή κάποιοι να το καταλάβουν.

Και κάτι ακόμη. Ας μην πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα, γιατί έτσι τους συμφέρει. Προφανώς, το ποιος θα πάει στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. δε θα το αποφασίσουν αυτοί,, ούτε θα τους ζητήσει κανείς την άδεια. Ελπίζουμε να μην πιστεύουν πως μπορούν να μεταχειρίζονται τέτοιες πρακτικές απέναντι σε συντρόφισσά μας και να έχουν την απαίτηση να μην τους ζητήσουμε και το λόγο. Κι ας μην εμφανίζεται ο θύτης ως θύμα. Διότι καταντά γελοίο και απόλυτη ξεφτίλα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com