ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΑ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΦΩΤΟ)

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 43 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στη Λάρισα, παρουσία στρατιωτικών, πολιτικών και θρησκευτικών αρχών της πόλης.

«Με την παρουσία μας στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους ήρωες του Έθνους μας, που με ζήλο διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας, κάθε 20 του Ιούλη, στέλνουμε το μήνυμα της διαρκούς αντίστασης και της μη αποδοχής των τετελεσμένων.
Από εδώ, από το κάμπο της Θεσσαλίας που θυσίασε πολλά από τα καλύτερα παιδιά της για την κυπριακή ελευθερία, στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα, πως δεν θα ενδώσουμε ποτέ στις τουρκικές προκλήσεις. Ο Ελληνισμός σε πλήρη συστράτευση, δίνει τη μάχη της ελευθερίας και της δικαιοσύνης», τονίστηκε από τον αδελφό του αδικοχαμένου στην εισβολή καταδρομέα Ηλία Δαλαμάγκα.

«Έχουμε χρέος και ως έθνος έχουμε ταχθεί να φυλάμε Θερμοπύλες», κατέληξε συγκινησιακά φορτισμένος ο Μ. Δαλαμάγκας αμέσως μετά τo εθνικό μνημόσυνο για τους πεσόντες και την παράκληση για την επιστροφή των αιχμαλώτων, των προσφύγων και την εκδίωξη του τούρκου εισβολέα, που πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό Προφήτη Ηλία Λάρισας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Με τη μπάντα της 1ης Στρατιάς να αποδίδει τιμές ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων Ελλαδιτών και Ελλήνων Κυπρίων που αναγέρθηκε από το Σύλλογο Κυπρίων στην Πλατεία Αγαμέμνονα Μπλάνα, ενώ η
τελετή ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή και τον Εθνικό Ύμνο.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ