ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ

Εντονο προβληματισμό προκάλεσε, το βράδυ της Πέμπτης, στους υπεύθυνους διαχείρισης και ελέγχου του καταυλισμού προσφύγων στο Κουτσόχερο, η ψευδής σε όλο της το μέγεθος είδηση περί άγριας συμπλοκής εντός του καταυλισμού, η οποία κυκλοφόρησε κυρίως στο διαδίκτυο, με δεδομένο ότι ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο συμβάν.

Κάποιοι μάλιστα δεν έκρυβαν το φόβο να διακινήθηκε εκ των έσω αυτή η δήθεν πληροφορία που βρήκε πρόσφορο έδαφος σε κάποιους που δεν σπεύδουν να τη διασταυρώσουν μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί αναταραχή στην κοινωνία και να γίνει εύκολη η εκδήλωση ακραίων ρατσιστικών και ξενοφοβικών συμπεριφορών.

Κάποιοι άλλοι επισήμαιναν ότι ίσως να υπάρχει πρόβλημα συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών που βρίσκονται στον καταυλισμό και να βγήκε ως πληροφορία για επεισόδια η απλή λιποθυμία ενός πρόσφυγα ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του μόλις πληροφορήθηκε για το θάνατο ενός συγγενικού του προσώπου στη Συρία.

Τέλος δεν αποκλείουν να υπήρξε κάποιος καλοθελητής στο νοσοκομείο που βλέποντας τη λιποθυμία θεώρησε ότι είναι αποτέλεσμα επεισοδίων και έσπευσε να ενημερώσει τοπικά ηλεκτρονικά μέσα.

Πάντως ότι και αν από όλα αυτά συμβαίνει οι υπεύθυνοι ζητούν να υπάρχει προσεκτική διαχείριση του λεπτού σε όλη του την έκταση ζητήματος της φιλοξενίας των προσφύγων στο Κουτσόχερο και σίγουρα έχουν δίκιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ