ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΧΑΝΤΡΕΣ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σε ένα μικρό στενάκι της Τρίγωνης Πλατείας το 1994 κάνει την εμφάνισή του ένα μικρό κατάστημα που έμελλε να συνδεθεί με την πόλη και τα νεανικά μας χρόνια.

Ο λόγος για τις περίφημες «Χάντρες», που το μεράκι, η αγάπη και η φαντασία της ιδιοκτήτριάς του Σοφίας Τζίμα το έκαναν σημείο αναφοράς για σχεδόν τέσσερις γενιές Λαρισαίων.

Κοσμήματα, αξεσουάρ, λατρεμένα δέρματα για το χέρι και το λαιμό και φυσικά χάντρες, χιλιάδες χάντρες που φορέθηκαν και αγαπήθηκαν στην πόλη, που ταξίδεψαν ως ενθύμια και δώρα από διερχόμενους τουρίστες για τόπους μακρινούς, που πήραν σχήμα και έγιναν «ένα» με το χέρι μας και την καρδιά μας.

«Ραντεβού στις Χάντρες» ακούς μέχρι και σήμερα, ένα ραντεβού που θα μας πάρει χρόνο να αλλάξουμε και ας έρχεται το τέλος εποχής για το αγαπημένο κατάστημα.

23 ολόκληρα χρόνια μετά το κατάστημα «Χάντρες» στη Λάρισα κλείνει οριστικά, αφού η οικονομική συγκυρία αλλά και οι υποχρεώσεις της Σοφίας Τζίμα στην Αθήνα έφεραν το οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης, που μας αποχαιρετά στις 14 Αυγούστου.

Δυστυχώς επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μέρα θα πείτε, ναι μα πόσες σας προκάλεσαν έστω ένα μικρό κόμπο στο λαιμό και πόσες τελικά οδήγησαν ασυναίσθητα το χέρι στη χάντρα που κρεμόταν στο λαιμό σας;

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ