ΔΙΗΜΕΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Ένα διήμερο ιστορίας και λογοτεχνίας με άξονα την ιστορική κοινότητα της Ραψάνης διοργανώνει ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, στις 28 και 29 Ιουλίου 2017, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών.

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου η βιβλιοθηκονόμος Χάιδω Πανταζή θα μας ξεναγήσει στη Ραψάνη μέσα από ένα «Λογοτεχνικό περίπατο με τον Καραγάτση». Με αφετηρία το χώρο του «Ξενώνα Ραψάνης» στις 19.30 και κατάληξη στην κεντρική πλατεία του χωριού μια ώρα αργότερα, η κ. Πανταζή θα μας ταξιδέψει μέσα από τις αναφορές στο έργο του μεγάλου λογοτέχνη στη Ραψάνη, που τόσο αγάπησε και ύμνησε.

Τα πέτρινα γεφύρια στο άγνωστο οδικό δίκτυο της Μεταβυζαντινής περιόδου του ΒΑ τμήματος του Ν. Λάρισας (του Β.Α. τμήματος του σημερινού Δήμου Τεμπών), με έμφαση στην μελέτη αυτών της ευρύτερης περιοχής της Ραψάνης (πέτρινη Γέφυρα στον «Μέγα Λάκκο» γνωστή και ως γέφυρα του «Λιάπη» ή «Μαρόντα») αποτελούν το θέμα της εισήγησης του Ιστορικού – ερευνητή Δημήτρη Μπάρμπα, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου της Ραψάνης, το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, στις 19.30.

Η συμμετοχή – είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ