ΝΕΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛ Ο Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Ιστορική ημέρα σήμερα για το χώρο του Τύπου καθώς με δικαστική απόφαση έρχεται αλλαγή σελίδας στο καθεστώς των τίτλων και των άλλων περιουσιακών στοιχείων του του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ).
Με απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας επικυρώθηκε το αποτέλεσμα της διαδικασίας πλειστηριασμού που διεξήγαγε ο ειδικός διαχειριστής του ιστορικού συγκροτήματος και εντός των επομένων ημερών θα κληθεί ο εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης να υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις μεταβίβασης.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Ελένη Πεδιαδίτη με την απόφασή της επικύρωσε μία ιστορική μετάβαση για τα μέσα ενημέρωσης του ΔΟΛ (με κυριότερα Το Βήμα, Τα Νέα, το in.gr και το ΒΗΜΑ FM) και απέρρψε την παρέμβαση που είχε ασκήσει η εταιρεία DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, η οποία είχε αντιταχθεί στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης αμφισβητώντας την διαδικασία.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης της αίτησης επικύρωσης στο τμήμα Εκούσιας Διαδικασίας του Πρωτοδικείου, στις αρχές Ιουλίου, είχαν ασκήσει παρεμβάσεις και οι συνδικαλιστικές ενώσεις ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΕΤΙΤΑ, μαζί με 94 εργαζόμενους του Οργανισμού, για την αναγνώριση της διαδικασίας και τη μεταβίβαση των τίτλων του ΔΟΛ στον κ. Μαρινάκη, τονίζοντας πως αν δεν αναγνωριστεί ως υπερθεματιστής η εταιρεία θα οδηγηθεί σε πτώχευση.

www.parapolitika.gr/

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com