ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ανακοίνωση – καταγγελία του Γραφείου Τύπου της Ε.Π. Θεσσαλίας του κόμματος

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την κλιμάκωση της προκλητικής επιθετικότητας της Ισραηλινής κυβέρνησης, ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, που, τις τελευταίες μέρες, προχώρησε στον περιορισμό της πρόσβασης στο τέμενος Αλ – Ακσα, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ,

με πρόσχημα την επίκληση μέτρων ασφαλείας. Απόφαση που συνοδεύτηκε με άγρια καταστολή και νέα θύματα Παλαιστινίων από τα πυρά του Ισραηλινού στρατού.

Οι πρόσφατοι περιορισμοί κι απαγορεύσεις συνιστούν κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού, με σκοπό -μεταξύ άλλων- να αλλάξει το καθεστώς σε ιστορικούς – θρησκευτικούς χώρους, ενώ ταυτόχρονα με νέες αποφάσεις της Ισραηλινής κυβέρνησης, αυξάνονται διαρκώς οι εποικισμοί στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης.

Την ώρα που το δολοφονικό – ιμπεριαλιστικό κράτος του Ισραήλ αυξάνει την επιθετικότητά ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, με την επέκταση των εποικισμών, τις παράνομες κρατήσεις, ακόμα και τις δολοφονίες των αγωνιζόμενων Παλαιστινίων, η ΕΕ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο διατηρούν, αλλά και αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους με την ισραηλινή κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, όλους τους λαούς της περιοχής, ιδιαίτερα σήμερα που εκδηλώνονται σφοδροί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις για τα κέρδη και τα συμφέροντα καπιταλιστικών κρατών και ομίλων στο Αιγαίο, τη Μ. Ανατολή, τη Β. Αφρική,  να διατρανώσουν την υποστήριξή τους στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Μόνο η ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης και η κοινή πάλη των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μπορεί να βάλει τέλος στο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ