ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Με ένα εργαστήρι για το σημείο βρασμού, τον θυμό, ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για τον μήνα Ιούλιο του προγράμματος  της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο” που διεξάγεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Με εμψυχώτρια τη Διευθύντρια Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κα. Σταυρούλα Μπαξεβάνου το εργαστήρι είχε στόχο μέσα από την αφήγηση των παραμυθιών και των εικαστικών δημιουργιών που ακολούθησαν να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν το θυμό τους και να βρίσκουν τρόπους να μιλούν γι’ αυτόν. Στη δράση συμμετείχαν οι μικροί μαθητές του 5ου Παιδικού Σταθμού Λάρισας.

Η συμμετοχή στις δράσεις από την έναρξη του προγράμματος, στις 16 Ιουνίου έως σήμερα, είναι εντυπωσιακή: πάνω από 400 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μια φορά σε ένα από τα προγραμματισμένα  εργαστήρια, ενώ 25 παιδιά παρακολουθούν ανελλιπώς τα εργαστήρια καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος έως σήμερα. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης και τα παιδιά του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη”. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, λόγω όμως του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η προεγγραφή.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, διαρκεί από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2017gr.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των δράσεων και δηλώσεις συμμετοχής:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Ρούσβελτ 59, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο,

Τηλ: 2410671173,

Συντονίστρια ΚΕ2017: Χριστίνα Παπαδοπούλου

e-mail: edimovivlio@hotmail.gr,

https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/

Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής:

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017: Σήματα Μορς. Ένα αλφάβητο από τελείες και παύλες. Με προεγγραφή.

Για παιδιά 9-12 ετών

Εμψυχωτής: Ελπινίκη Μακρυγιάννη, εκπαιδευτικός

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017: Τα σημεία της πόλης. Βγαίνουμε βόλτα φωτογραφίζουμε και καταγράφουμε τα σημεία που ξεχωρίζουν στον χάρτη της πόλης. Με προεγγραφή.

Για παιδιά 9-12 ετών

Εμψυχωτής: Σταυρούλα Μπαξεβάνου, νηπιαγωγός, Δ/ντρια Δ/νσης Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων.

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017: Οι φάροι σημεία στη θάλασσα. Οι φάροι αφηγούνται ιστορίες τρικυμίας, καταιγίδων, ναυαγίων. Με προεγγραφή.

Για παιδιά 8-12 ετών

Εμψυχωτής: Πολυτίμη Βάρσου, καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017: Τα αστέρια, σημεία στον ουρανό. Κατασκευάζουμε ένα μίνι πλανητάριο μέσα στη βιβλιοθήκη για να μπορούμε να παρατηρούμε τα αστέρια και τους αστερισμούς. Με προεγγραφή.

Για παιδιά 9-12 ετών

Εμψυχωτής: Ιωάννης Χουϊνάβας, φυσικός

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017: Οι λέξεις ως σημεία. Ένα παιχνίδι αφήγησης και συγγραφής με αφετηρία τρεις λέξεις. Με προεγγραφή.

Για παιδιά 8-12 ετών

Εμψυχωτής: Αναστασία Παπαδοπούλου, δημόσια υπάλληλος

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017: Η Χιονάτη και τα σημεία. Αφήγηση της ιστορίας με τον τρόπο της εικαστικού Warja Lawater. Με προεγγραφή.

Για παιδιά 8-12 ετών

Εμψυχωτής: Ελπινίκη Μακρυγιάννη, εκπαιδευτικός

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017: Γιορτή λήξης: Οι περιπέτειες των σημείων αφηγούνται τις ιστορίες τους στους επισκέπτες της βιβλιοθήκης. Χωρίς προεγγραφή.

Για όλα τα παιδιά,

Εμψυχωτής: Προσωπικό της βιβλιοθήκης

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας στο  Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 2ος όροφος αίθουσα Τέχνης “Τάκης Τλούπας”  και ώρα 10.00π.μ. -12.00 το μεσημέρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ