«ΚΕΡΑΥΝΟΙ» ΤΟΥ Ν. ΑΡΑΠΑΤΣΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Το «φύγε εσύ, έλα εσύ» γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στον ιστορικό ΓΣΛ 1928 καθώς μετά τη μεταφορά της έδρας του Φάρου στη Λάρισα, κατόπιν της αγοράς του ΑΦΜ και της συγχώνευσης που προηγήθηκε, ήρθε η ώρα και του ΓΣΛ να… κατηφορίσει στην Αθήνα!

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το προ μηνών ρεπορτάζ του paidis.com οι διοικούντες ολοκληρώνουν το νομικό σκέλος της συγχώνευσης με το Πανελλήνιο, με την ομάδα που θα προκύψει να αγωνίζεται στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με έδρα την Αθήνα, αφού ο υποβιβασμένος από την Α2 ΓΣΛ «τραβάει» στην κατηγορία τον αγωνιζόμενο στα τοπικά πρωταθλήματα Πανελλήνιο.

Άγνωστο παραμένει αν στην ομάδα που θα προκύψει μείνει έστω ο «δισκοβόλος» ως σύμβολο του ΓΣΛ, όπως και να’χει όμως μιλάμε για τίτλους τέλους για το ιστορικό σωματείο της Λάρισας, που παύει να υφίσταται με τη μορφή αλλά και την παρουσία που το ξέραμε και μεγαλούργησε στην πόλη.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η… χλιαρή έως ανύπαρκτη αντίδραση των «μπασκετικών» της πόλης που μάλλον περιορίστηκαν σε «καφενειακού» τύπου σχόλια, με φωτεινή εξαίρεση τον ιστορικό αθλητικό παράγοντα Νίκο Αραπατσάνη που σε δηλώσεις του στο paidis.com δεν  μάσησε τα λόγια του.

«Πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα, αφού πλέον οδεύουμε ολοταχώς προς εξαφάνιση του ιστορικού ΓΣΛ, όταν λίγο-πολύ όλοι κόβουν χρόνια τώρα και ένα κομμάτι από τη σάρκα του», δήλωσε εμφανώς οργισμένος ο κ. Αραπατσάνης, που δεν δίστασε να εκφράσει την απογοήτευσή του και για την «απουσία» γνωστών μπασκετικών ονομάτων που αν και κλήθηκαν σε συγκέντρωση με αφορμή τις εξελίξεις δεν ανταποκρίθηκαν.

Από τα πυρά του δεν εξαιρέθηκαν ο Άρης Ζώης, ο Νίκος Σταυρόπουλος αλλά και ο Τάκης Κουραμάς, με το Νίκο Αραπατσάνη να εκφράζει την πικρία του για το γεγονός πως αν και υπήρξε κίνηση με πρωτοβουλία του και τη συμβολή του Μιχάλη Σπηλιώτη, αυτή τελικά έπεσε στο κενό, καθώς η συνάντηση δεν έγινε ποτέ.

«Μεγάλωσα πια και ό,τι ήταν να δώσω στο ΓΣΛ το έδωσα, ωστόσο θα κάνω ένα μνημόσυνο για όλους αυτούς που χρόνια τώρα ωφελήθηκαν υλικά και κοινωνικά από την ομάδα», κατέληξε πικραμένος ο σπουδαίος παράγοντας του Λαρισινού μπάσκετ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Από παλιότερη βράβευση του Ν. Αραπατσάνη (2014), F/B Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας (ΣΒΕΚ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ