ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 18η ΓΙΟΡΤΗ  ΠΙΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ

Πλήθος κόσμου και φέτος στη 18η Γιορτή Πίτας  στον Πυργετό. Η Γιορτή Πίτας έκλεισε φέτος 18 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού σε συνεργασία νε το Δ.Τεμπών -ΔΟΠΑΠΕΠ .

Οι γυναίκες του Πυργετού προσέφεραν στους επισκέπτες παραδοσιακές πίτες που έφτιαξαν με μεράκι και με αγνά ντόπια υλικά.

Την εκδήλωση άνοιξε η δραστήρια πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεωργία Σούκου η οποία καλωσόρισε όλους τους παρευρεθέντες και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης καθώς  και τα χορευτικά που συμμετείχαν.

Χαιρετισμό για την 18η γιορτή πίτας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος ,ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και αντιπεριφερειάρχης κ.Γεώργιος Λαδόπουλος, καθώς και ο βουλευτής της ΝΔ κ.Χρήστος Κέλλας .

Χαιρετισμός δημάρχου:

Βρισκόμαστε εδώ απόψε στην 18η γιορτή πίτας που έχει γίνει θεσμός εδώ και χρόνια καθώς σήμερα το βράδυ τιμήσαμε και την ονοματοδοσία της πλατείας έναν άνθρωπο που άφησε το δικό του στίγμα στο δημοτικό τραγούδι τον Βαϊο Μαλλιάρα.

Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του πολιτιστικού συλλόγου Πυργετού και όλους όσους ασχολήθηκαν με αυτήν την διοργάνωση  .

Να ευχηθώ καλη αρχή και στον νέο σύλλογο γυναικών που δημιουργήθηκε στον Πυργετό,στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα είμαστε δίπλα να στηρίξουμε την νέα προσπάθεια που παει να γίνει.

Συγχαρητήρια  για ακόμη μια φορά στον πολιτιστικό σύλλογο για το νέο εγχείρημα την έκδοση εφημερίδας(φωνή του Πυργετού) .

Τέλος να ευχαριστήσω τους επισήμους προσκεκλημένους  καθώς και την  οικογένεια του Βάϊου Μαλλιάρα  που παρεβρίσκονται εδώ απόψε μαζι μας σε αυτήν την όμορφη γιορτή καθως και όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ απόψε και μας τιμάτε με την παρουσία σας .

Θα χαρούμε όλοι μαζι το εορταστικό πρόγραμμα  και θα δοκιμάσουμε τις παραδοσιακές πίτες απο τις γυναίκες του χωριού που αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον εθελοντισμό και την προσφορά τους.

Καλή διασκέδαση σε όλους.

Ο Χρ. Κέλλας

«Οι εποχές που διανύουμε είναι εύθραυστες. Τα πάντα αμφισβητούνται, διαχρονικές αξίες και ιδανικά κλονίζονται καθημερινά και όλοι αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας καταιγίδας που δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει.

Η διοργάνωση λοιπόν τέτοιων εκδηλώσεων αποτελούν “ομπρέλα” στην καταιγίδα. Την καλύτερη απάντηση, πως για τους Έλληνες, η παράδοση, οι ηθικές αξίες και τα έθιμα είναι βαθιά ριζωμένα μέσα μας και κανείς δεν μπορεί να μας αποκολλήσει από αυτά».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, στην έναρξη της 18ης Γιορτής Πίτας Πυργετού που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Πυργετού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός δίνοντας έμφαση στην διαχρονικότητα της γιορτής αλλά και στην σημαντική συμβολή των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού, επεσήμανε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσά σας, σε μια γιορτή πολιτισμού και παράδοσης.

Σε μια γιορτή – θεσμό για ολόκληρη την περιοχή που φέτος κλείνει τα 18 της χρόνια.

Γι’ αυτό και μόνο το γεγονός, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους διαχρονικά έχουν βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια, αλλά κυρίως στους κατοίκους του Πυργετού που έχουν αγκαλιάσει τη γιορτή και την έχουν κάνει πραγματικά δική τους.

Θέλω όμως να σταθώ στον σημαντικότατο ρόλο των γυναικών του Πυργετού που συμμετέχουν στον Πολιτιστικό Σύλλογο, αφού με τις δημιουργίες τους, μέσα από τα αγνά υλικά της περιοχής και με οδηγό τους το μεράκι, έχουν αφήσει το δικό τους ανεξίτηλο αποτύπωμα στην εν λόγω γιορτή.

Γιορτή πίτας Πυργετού και Πολιτιστικός Σύλλογος είναι έννοιες ταυτόσημες.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους για την εκδήλωση και εύχομαι ολόψυχα να τα χιλιάσει».

Τέλος, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, συγχαίροντας την πρωτοβουλία του Δήμου Τεμπών για την ονοματοδοσία της πλατείας προς τιμή του μουσικοσυνθέτη Βάιου Μαλλιάρα, τόνισε:

«Hπρωτοβουλία να τιμήσετε το καμάρι του Πυργετού, τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Βάιο Μαλλιάρα, που συνέδεσε το όνομά του με την παραδοσιακή μουσική, όσο ελάχιστοι, δίνοντας στην πλατεία το όνομά του, αποτελεί μια αξιέπαινη κίνηση, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι ξέρετε να τιμάτε και να εκτιμάτε τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει. Θερμά συγχαρητήρια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ