ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μάριος Ξηρομερίτης, Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος δήμου Λαρισαίων

Eίναι αλήθεια ότι η  κοίτη του Πηνειού   άνθησε επί δημαρχίας Τζανακούλη. Οφείλουμε  να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση του Δήμου με την παραποτάμια ανάπτυξη.

Η  δημοτική αρχή του Κώστα Τζανακούλη συνέλαβε την σκέψη ότι ανάπτυξη της πόλης δρομολογείται μόνο με παράλληλη ανάπτυξη του ποταμού της όπως συμβαίνει στις μεγαλύτερες και πιο αναπτυγμένες πόλεις του κόσμου ! Ουσιαστικά με τον σχεδιασμό και τις διανοίξεις που γίνανε στην κοίτη  καθώς και με το Φεστιβάλ Πηνειού, οι δημότες ξεκίνησαν να ζούνε το ποτάμι και παράλληλα να το φροντίζουν και να το αγαπούν !

Μεγάλη ώθηση   για την παραπήνεια ανάπτυξη  ήταν και η δημιουργία του λιμανιού που από την σημερινή δημοτική αρχή έχει εγκαταλειφθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του καθώς και η εκμετάλλευση του !

Πρέπει λοιπόν σήμερα να καταθέσω τις προτάσεις που συνήθως  στα προεκλογικά δημοσιεύματα  χάνονται μέσα στη πληθώρα :

– Χώροι αθλητισμού για νέους (διαμόρφωση  χωμάτινων ή ξύλινων διαδρομών  για bmx, skateboarding  )

– διαμόρφωση των πλαϊνών αναχωμάτων σε κλίμακες με κερκίδες για την διαμόρφωση μικρού αμφιθεάτρου για εκδηλώσεις παραστάσεις και ομιλίες

-δημιουργία Μουσείου  Ιστορίας του Πηνειού σε Δημοτικό χώρο

– ένταξη και παράλληλη ανάπτυξη της κοίτης και του Λιμανιού  σε σχέση με το παλιό υφαντουργείο και τον Μύλο του Παππά  σε ένα μεγάλο αειφόρο θεματικό πάρκο .

– Τοποθέτηση  γλυπτών –εικαστικών εγκαταστάσεων  για την ελκυστικότερη ανάπτυξη της κοίτης όχι μόνο για τους δημότες  αλλά και τους επισκέπτες .

-συνεργασία με συλλόγους φορείς και οικολογικές οργανώσεις  για εμπλουτισμό των προτάσεων και ανάδειξη της κοίτης και του λιμανιού του Πηνειού.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ