Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΙΩΠΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ!!!

Σοβαρές αιχμές για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις Τούρκων που πέρασαν τα ελληνικά σύνορα ζητώντας διεθνή προστασία, αφήνει δημοσίευμα της Tageszeitung (TAZ) του Βερολίνου, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα «δεν είναι ασφαλές λιμάνι» για πρόσφυγες που αναζητούν προστασία από διώξεις της τουρκικής ηγεσίας.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, «σε αυτήν την υπόθεση η κυβέρνηση Τσίπρα παίζει μέχρι τώρα τόσο αδιαφανή ρόλο ώστε καλείται να απαντήσει σε ορισμένες ενοχλητικές ερωτήσεις.

»Εθνικές (σ.σ. ελληνικές) και διεθνείς οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιρρίπτουν σοβαρές κατηγορίες εναντίον των ελληνικών αρχών. Σύμφωνα με τις οργανώσεις αυτές από τα μέσα Μαΐου τούρκοι πρόσφυγες, που ήθελαν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στο ελληνικό έδαφος, μεταφέρθηκαν με βίαιο και παράνομο τρόπο μέσω των συνόρων του Έβρου πίσω στην Τουρκία.

»Το Κέντρο για την Ελευθερία της Στοκχόλμης και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη κάνουν λόγο για αρκετές τέτοιες επιχειρήσεις επαναπροώθησης», σημειώνει η TAZ.

«Σε αυτές τις τρομακτικές αναφορές και τις βαριές κατηγορίες η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αντιδράσει έως τώρα μόνον με μισή καρδιά, αβέβαια και με ελάχιστα πειστικό τρόπο», σχολιάζει το δημοσίευμα, αναφερόμενο σε πρόσφατες δηλώσεις του έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος αρκέστηκε να δηλώσει ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρά σε επαναπροωθήσεις».

Η TAZ κάνει λόγο για «επίσημη σιωπή» της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία επιτρέπει προς το παρόν «μόνο δικαιολογημένες εικοτολογίες σχετικά με τη συμπεριφορά των ελληνικών αρχών».

mignatiou.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ