Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΑ

Ανακοίνωση της Δράσης Πολιτών

Νέο αναμενόμενο ράπισμα υπέστη η ανεκδιήγητη δημοτική μειοψηφία του κ. Σαρχώση. Χωρίς να παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς, με μια απόφαση εδραίας αιτιολογίας,

ακύρωσε την δωρεάν παραχώρηση ακινήτου από τον δήμο Τυρνάβου στην εταιρεία διανομής φυσικού αερίου.

Ουσιαστικά, με την απόφασή του αυτή, ο κ. Ντίτορας εξέφρασε και δικαίωσε πλήρως τις θέσεις που είχαν εκφράσει όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όταν συζητήθηκε το θέμα της δωρεάν παραχώρησης του ακινήτου σε προγενέστερο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, η “Δράση Πολιτών” αντιτάχθηκε με σφοδρότητα στη δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου, λόγω της κερδοσκοπικής στόχευσης της εταιρείας του φυσικού αερίου και των οικονομικών δυνατοτήτων που αποδεδειγμένα διαθέτει να μισθώσει  το εν λόγω ακίνητο. Μάλιστα, για να αποτρέψουμε την αναμενόμενη σφαλιάρα, τονίσαμε την ” αποικιοκρατική υφή” που είχε η απόφαση της δωρεάν παραχώρησης του ακινήτου, ζητώντας από τους δημοτικούς συμβούλους του κ. Σαρχώση να καταψηφίσουν την αισχρή εισήγηση του επικεφαλής τους.

Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε, καθώς στην κρίση ορισμένων δεν επικρατεί το συμφέρον των δημοτών, αλλά μια μικρόψυχη παραταξιακή λογική, η οποία αποσκοπεί στην αποδόμηση και στην κατασυκοφάντηση κάθε ορθού λόγου, μόνο και μόνο επειδή διατυπώνεται από μια αντίπαλη δημοτική ομάδα.

Έτσι πορευόμενη, όμως, η μειοψηφούσα δημοτική αρχή έχει χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια. Με τις φαιδρές και ανόητες αποφάσεις της εκθέτει εαυτόν και συνθλίβει κάθε προσδοκία χρηστής διαχείρισης των δημοτικών υποθέσεων.

Τελικά, για πολλοστή φορά, αποδεικνύεται ότι ο Τύρναβος δεν χρειάζεται μια “δημοτική αρχή της διαρκούς γκάφας” που εξυπηρετεί μάλλον αλλότρια ιδιωτικά συμφέροντα. Αντιθέτως, ο Τύρναβος χρειάζεται και απαιτεί μια δραστήρια δημοτική αρχή, αδέσμευτη και ακομμάτιστη, η οποία θα μοχθεί για το κοινό καλό, σεβόμενη τον δημότη και τον ορθό λόγο. Υπομονή. Ο καιρός πλησιάζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ