ΠΟΙΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ;

Ανακοίνωση – παρέμβαση της γραμματείας της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να προξενηθεί ένα κλίμα αναστάτωσης για δήθεν αδιαφάνεια σε ό,τι αφορά το Υπηρεσιακό συμβούλιο του νομού μας που διεξάγει τη διαδικασία ανάδειξης των νέων διευθυντών σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αυτή η απόπειρα εντάσσεται πλήρως στην αντιπολιτευτική λογική της Ν.Δ. που προσπαθεί με ανάξιες λόγου και υποτιμητικές για τον κοινό νου προσπάθειες να πείσει τους πολίτες πως ζούμε σε μια εποχή αδιαφάνειας, σε σχέση με τις καθαρές και «χρυσές» εποχές του παρελθόντος

Όλοι, λοιπόν, όσοι βάζουν το χεράκι τους να διογκωθεί τεχνηέντως το αίσθημα της αδιαφάνειας, υπηρετούν εκούσια ή ακούσια τα σχέδια της Ν.Δ. και κρίνονται γι’ αυτό. Κρίνονται, γιατί στην ουσία όλοι αυτοί που –πριν, κατά και μετά τη διαδικασία– παρενέβησαν με σκοπό να προσδώσουν σε αυτή ένα πλέγμα αδιαφάνειας, και οι οποίοι –ελαφρά τη καρδία– απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο. Είναι σαν να θέλουν να εμπεδωθεί στο μυαλό των γονιών και μαθητών ότι οι διευθυντές των σχολείων τους προέκυψαν ως αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων .

Ο χορός των ενστάσεων στη μικρή κοινωνία του Νομού μας ακολουθεί το ρυθμό της   λυσσαλέας, ακόμη και στο χώρο της εκπαίδευσης, αντίδρασης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ που δεν αποδέχονται, ούτε καν στο επίπεδο της στελέχωσης της Εκπαίδευσης, τη βασική δημοκρατική αρχή, δηλαδή ότι όλοι είναι ίσοι και –συνάμα– ότι όλοι ναι μεν είναι ίσοι αλλά δεν είναι ίδιοι.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η εκπαιδευτική αλλαγή στη βάση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος είναι το μεγάλο διακύβευμα που θα δώσει τη διέξοδο από την κρίση των αξιών, η οποία δυσχεραίνει τον αγώνα της χώρας μας να βγει από το λαβύρινθο της επιτροπείας των μνημονίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ