ΕΥΤΥΧΩΣ  ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ!!

Ανακοίνωση της παράταξης Αγωνιστική Παρέμβαση-Συνεργαζόμενοι β/βαθμιας Λάρισας:

Η όλη διαδικασία επιλογής  υποψήφιων διευθυντών  από το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ  ακολούθησε ένα μη σύννομο δρόμο.  Βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η επιλογή, το ξαναμοίρασμα της τράπουλας για τη δημιουργία σώματος διευθυντών που θα υλοποιεί άκριτα τη πολιτική των μνημονίων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Αποτελεί πρωτοφανέρωτο περιστατικό η έκδοση ανακοίνωσης εκ μέρους του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα θέμα όπου ήδη έχουν εκδοθεί εκ μέρους των ΣΥΝΕΚ , αναλυτικές ανακοινώσεις. Προς τι αυτή η προστατευτική ομπρέλα του κόμματος προς τις ΣΥΝΕΚ; Επί της ουσίας εκείνο που έντεχνα αποσιώπησαν σε όλες τους τις ανακοινώσεις ήταν η αμείλικτη πραγματικότητα.

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

α) Είχαν ή δεν είχαν οι υποψήφιοι διευθυντές  το δικαίωμα να πάρουν στα χέρια τους τα φύλλα αξιολόγησης των μελών-βαθμολογητών του ΠΥΣΔΕ; Γιατί αρνήθηκαν ετσιθελικά μέχρι τέλους να τα δώσουν και χρειάστηκε η εισαγγελική παρέμβαση για το αυτονόητο; Τι είχαν και τι έχουν να κρύψουν οι υπερασπιστές της «νέας» διαδικασίας  επιλογής διευθυντών; Επειδή για κάποιους θεωρούνται  ψηλά γράμματα οι μέχρι χτες δημόσιες και γραπτές δεσμεύσεις τους για τη διαφάνεια στη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ, καλό είναι να τους θυμίσουμε τη σχετική τους δέσμευση του 2014 στη κοινή μας τότε κάθοδο στο Μέτωπο Ανατροπής «ότι μπορούμε να επιβάλουμε τη δημοκρατία, την αντικειμενικότητα και την διαφάνεια στην όποια υπηρεσιακή μεταβολή».

β) Είναι πια φανερό ότι η αποκάλυψη της προσπάθειας χειραγώγισηςτου σώματος των διευθυντών αμφισβητήθηκε έντονα και μαζικά από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Έγιναν  47 ενστάσεις σε σύνολο 168 υποψηφίων. Σε κανένα άλλο νομό της χώρας δεν παρατηρήθηκε αμφισβήτηση τέτοιας έκτασης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να κατατάξει συλλήβδην  τους ενιστάμενους δ/ντές στο στρατόπεδο των πολιτικών του αντιπάλων που υπονομεύουν δήθεν το « έργο» του στην εκπαίδευση. Αμφισβητεί με περισσό θράσος το δικαίωμα στην ένσταση, την  κριτική και τον έλεγχο.

Μετά τις αυριανιστικού τύπου  ανακοινώσεις των ΣΥΝΕΚ, όπου η παραχάραξη της πραγματικότητας, η εμπάθεια και η  λασπολογία κυριαρχούσαν, περάσαμε σε μια « περισπούδαστη» ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη προσπάθειά του να δώσει σωσίβιο στις ΣΥΝΕΚ. Το γλαφυρό δε της ανακοίνωσής του είναι ότι  επιρρίπτει ευθύνες  στο συνδικαλιστικό κίνημα για την ύπαρξη των μνημονίων στη χώρα μας, τα οποία οι ίδιοι ήθελαν… και θέλουν να σκίσουν!

Ο δικός μας δρόμος ήταν είναι και θα είναι η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Ένα δημόσιο σχολείο όπου όλοι θα είναι ίσοι , χωρίς τη διάκριση μονίμων, αναπληρωτών και ωρομισθίων.  Ένα δημόσιο σχολείο όπου ο διευθυντής θα είναι πρώτος μεταξύ ίσων. Ένα δημόσιο σχολείο που δεν θα κατηγοριοποιείται από τις αξιολογήσεις και οι εκπαιδευτικοί του θα λειτουργούν ελεύθερα, δημοκρατικά και δημιουργικά χωρίς το μαστίγιο της αξιολόγησης.  Ένα δημόσιο σχολείο που οι εκπαιδευτικοί του θα είναι μπροστάρηδες  στον αγώνα για την απελευθέρωση του λαού και της χώρας και όχι ορντινάτσες της ΕΕ και του ΔΝΤ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ