ΔΕΣΜΕΥΣΕΕΙΣ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΜΑΤΑ

Την πρόθεση της να αποζημιώσει στο μέγιστο δυνατόν τις ζημιές που προκλήθηκαν στη τομάτα από τις καιρικές συνθήκες, στηρίζοντας πραγματικά τους παραγωγούς σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία εξέφρασε –για μία ακόμη φορά- η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ στην διοίκηση του ΘΕΣΤΟ.

Αναλυτικότερα σε σύσκεψη που συγκάλεσε χθες στο γραφείο του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και στην οποία παρέστη ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές και αντιπροσωπεία του Συνεταιρισμού, με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρήστο Σουλιώτη υπήρξε ταύτιση απόψεων για την αναγκαιότητα αποζημίωσης στο μέγιστο βαθμό των τοματοπαραγωγών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καιρικές συνθήκες.

Κατόπιν πρόσκλησης του κ. Κόκκαλη, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπές δεσμεύθηκε να επισκεφθεί το νομό Λάρισας (το υποκατάστημα και αγροτικές περιοχές) περί τα τέλη Αυγούστου, ενώ μέσα στο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η διάλογος για την διαμόρφωση του νέου Κανονισμού λειτουργίας του Οργανισμού, κάτι που αποτελεί και αίτημα του παραγωγικού κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ Χρ. Σουλιώτης ευχαρίστησε θερμά τον υφυπουργό Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος δείχνει αμέριστο ενδιαφέρον, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Φ. Κουρεμπέ για την κατανόηση που έδειξε στο πρόβλημα και τον καθηγητή Φυτοπαθολογίας κ. Βαγγέλα, ο οποίος ανέλυσε εμπεριστατωμένα και επιστημονικά τον τρόπο με τον οποίο επλήγη από τις καιρικές συνθήκες η τομάτα. Τόσο ο κ. Κόκκαλης, όσο και ο κ. Κουρεμπές έδειξαν να κατανοούν το πρόβλημα, να έχουν σαφή εικόνα για το μέγεθος της ζημιάς και να είναι διατεθειμένοι να μας συμπαρασταθούν πραγματικά. Η καλλιέργεια τομάτας χτυπήθηκε τρεις φορές από τον καύσωνα του Ιουνίου, τις βροχές του Ιουλίου και τα πλημμυρικά φαινόμενα και εν συνεχεία αμέσως τις υψηλές θερμοκρασίες και θα πρέπει να αποζημιωθεί σωστά, διότι έχει πολύ υψηλό κόστος παραγωγής. Αν δεν αποζημιωθούν οι παραγωγοί, τότε η τομάτα θα εγκαταλειφθεί στην χώρα μας» κατέληξε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ