ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΠΙΑ

Όταν έχετε πονοκέφαλο και δεν έχετε μαζί σας τα χάπια που συνήθως παίρνετε, η κατάσταση μοιάζει απελπιστική. Αλλά δεν είναι έτσι. Υπάρχει ένας επιστημονικός τρόπος για να απαλλαγείτε από το πονοκέφαλο.

Ονομάζεται ΠΙΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (acupressure).

Η πιεσοθεραπεία είναι, από τη φύση της, μια μορφή βελονισμού και αντανακλαστικής θεραπείας, αλλά δεν απαιτεί ειδικές ιατρικές γνώσεις.

Πρώτα, πάρτε μια άνετη θέση και χαλαρώστε.

Το μασάζ δεν απαιτεί πολύ χρόνο: από 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό κατά μέσο όρο.

Κάνετε μασάζ σε ένα σημείο με ελαφριά πίεση ή κυκλικές κινήσεις.

Συνήθως, ο πονοκέφαλος εξαφανίζεται κατά τη διάρκεια του μασάζ ή 5-10 λεπτά μετά από αυτό.

Υπάρχουν 6 βασικά σημεία για να απαλλαγείτε από έναν πονοκέφαλο

  1. Αυτά τα συμμετρικά σημεία βρίσκονται στη βάση της εσωτερικής άκρης των φρυδιών. Το μασάζ αυτής της περιοχής ανακουφίζει από την ρινική καταρροή και βελτιώνει την οπτική οξύτητα.
  2. Αυτά τα σημεία βρίσκονται και στις δύο πλευρές των ρουθουνιών στην ίδια σειρά με τα μάτια. Για να τα βρείτε, αισθανθείτε ένα κοίλωμα στο κάτω μέρος των ζυγωματικών. Βοηθάει να ανοίξουν τα ιγμόρεια, να μειώσετε τον πονοκέφαλο και τον πονόδοντο και να ανακουφίσετε το άγχος.
  3. Το σημείο του τρίτου ματιού βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια στο σημείο όπου η γέφυρα της μύτης οδηγεί στο μέτωπο. Αυτό το σημείο είναι επίσης υπεύθυνο για να απαλλαγείτε από την κόπωση των ματιών.
  4. Τα σημεία αυτά βρίσκονται στο πίσω μέρος του κεφαλιού στη μέση, ανάμεσα στο αυτί και την αρχή της σπονδυλικής στήλης. Το μασάζ σε αυτά τα σημεία βοηθά στην ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση, τον πόνο στα μάτια και τα αυτιά, τον σοβαρό πονοκέφαλο και την ημικρανία.
  5. Τα σημεία αυτά βρίσκονται 2-3 εκατοστά από την αρχή της γραμμής των μαλλιών. Νιώστε μια μικρή κοιλότητα για να βρείτε αυτό το σημείο. Η πίεση που εφαρμόζεται σε αυτήν την περιοχή ανακουφίζει από τον πόνο στην κροταφική περιοχή και την κούραση των ματιών.
  6. Αυτά τα συμμετρικά σημεία βρίσκονται στο πάνω μέρος του χεριού μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Η πίεση που εφαρμόζεται σε αυτήν την περιοχή ανακουφίζει από τον πόνο στην πλάτη, τον πονόδοντο και την ένταση στους μυς του λαιμού.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ