ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας θα καθίσει στη δικάσιμο της 17ης Νοεμβρίου 2017 ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου Χρ. Τσιόπας μετά από δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του με την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια

για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον αγρότη στον Τύρναβο ομάδα σκύλων σε αγροτική περιοχή στις παρυφές της πόλης του Τυρνάβου.

Η παραπάνω υπόθεση δεν είναι η μοναδική αφού εναντίον του αντιδημάρχου ασκήθηκε και άλλη δίωξη επίσης για σωματική βλάβη από αμέλεια για επίθεση σκύλου σε νεαρό στο Αργυροπούλι. Για αυτή την υπόθεση η δίκη θα γίνει το Δεκέμβριο.

Και στις δύο περιπτώσεις οι παθόντες ζήτησαν να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους και αυτός είναι ο λόγος που ασκήθηκαν και οι διώξεις.

Πάντως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι για το θέματα των επιθέσεων των αδέσποτων ασκούνται διώξεις σε βάρος αυτοδιοικητικών, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων είναι οι ιδιοκτήτες τους που τα εγκαταλείπουν, ή ακόμη και ιδιοκτήτες σκύλων που δεν στειρώνουν τα ζώα τους με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται και στις περισσότερες των περιπτώσεων να εγκαταλείπονται νεογέννητα σκυλάκια σε κοινόχρηστους χώρους που επίσης συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται.

Ας γίνει κατανοητό ειδικά στη δικαιοσύνη ότι μόνο μέσα από την υπευθυνότητα των ιδιοκτητών θα λυθεί το θέμα των αδέσποτων ή τουλάχιστον θα ελαχιστοποιηθεί.

Με διώξεις, ποινές και καταδίκες δεν μειώνεται ο αριθμός των αδέσποτων, ειδικά όταν η αυτοδιοίκηση, με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και με τα πενιχρά οικονομικά της, ελάχιστα μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια διαχείρισης των αδέσποτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ