ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΩΝΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Θέμα ημερών να εξαφανιστούν τα σύννεφα κουνουπιών υποστηρίζει ο δήμαρχος Κ. Κολλάτος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες πρόγραμμα κωνωποκτονίας στα παράλια του δήμου Τεμπών, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο paidis.com ο δήμαρχος Κ. Κολλάτος με αφορμή την εμφάνιση ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού κουνουπιών τις τελευταίες ημέρες τόσο στα παράλια του δήμου όσο και σε αυτά της Πιερίας.

Σύμφωνα πάντα με το δήμαρχο η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί πολύ σύντομα και τα κουνούπια να εξαφανιστούν εκ νέου ενώ την έξαρση των πληθυσμών την αποδίδει στις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στα μέσα Ιουλίου, αφού όπως ξεκαθαρίζει η περιφέρεια έκανε σχολαστικούς ψεκασμούς και μάλιστα νωρίς την άνοιξη.

Με αφορμή και κάποια δημοσιεύματα για τους φόβους εκδήλωσης κρουσμάτων ελονοσίας ο κ. Κολλάτος ξεκαθαρίζει ότι εδώ και τουλάχιστον δύο ή τρία χρόνια δεν εκδηλώθηκε κάποιο κρούσμα ελονοσίας αλλά δυστυχώ το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν αφαίρεσε κάποιες περιοχές του δήμου από τις επιτηρούμενες για τη νόσο περιοχές όλης της χώρας.

“Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και δεν κατανοώ πώς κάποιοι ελαφρά τη καρδία αναφέρονται στην ελονοσία προκαλώντας πανικό στους κατοίκους και ανυπολόγιστες ζημιές στους επαγγελματίες που περιμένουν το καλοκαίρι για να καλύψουν υποχρεώσεις και για να βγάλουν κάποιο μεροκάματο”, ξεκαθάρισε ο κ. Κολλάτος, επαναλαμβάνοντας ότι στην παρούσα φάση δεν γίνονται ψεκασμοί μόνο στις χαρτογραφημένες περιοχές με λιμνούλες, ρυάκια, ποτάμια, αλλά και εντός των οικισμών στις 4-5 τα ξημερώματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ