«ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ»

Σε μία χώρα με 1,5 εκατομμύριο αδέσποτα, χιλιάδες κακοποιήσεις, εσκεμμένη αδιαφορία της πολιτείας ή ακόμη και οργανωμένη εξόντωση από τις αρχές, με απόφαση του Εισαγγελέα Χαλκίδας κλείνει ένα πρότυπο καταφύγιο με 130 σκυλιά και 70 γάτες.

Ο δήμος Χαλκίδας μαζί με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Εισαγγελία και την Αστυνομία θέλουν να βάλουν λουκέτο στο καταφύγιο και βγάζουν στο δρόμο 200 σκύλους και γάτες.

Μπροστά στην πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χαλκίδας Ζωή Χαϊνά ο υπεύθυνος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, Αντώνης Πανούσης, δήλωσε ότι πρέπει να θανατωθούν όσα ζώα είναι άρρωστα και καλαζαρικά, ζώα τα οποία θα μπορούσαν να ζήσουν κάνοντας τις ανάλογες θεραπείες.

Σημειωτέον ότι ο δήμος Χαλκίδας διαθέτει δημοτικό κυνοκομείο στο οποίο δεν τηρούνται οι κανόνες ευζωίας καθώς δεν υπάρχει καν μόνιμος κτηνίατρος και υπάρχουν πολλά ανεμβολίαστα, μη αποπαρασιτώμενα, άρρωστα, χωρίς θεραπείες σκυλιά με την είσοδο να απαγορεύεται στους πολίτες αν και δημιουργήθηκε και λειτουργεί από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Γι’ αυτό βέβαια δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την Εισαγγελία.

Τα παραπάνω καταγγέλλονται από το εκτενές ρεπορτάζ του editorsall.gr και της Σταματίνα; Σταματάκου και τις ομάδες φιλόζωων της Χαλκίδας που χθες κλήθηκαν αν υπερασπιστούν τα ζώα του καταφυγίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ