ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Στη δικαιοσύνη κατά του δήμου Τυρνάβου απειλεί να προσφύγει ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος η οποία διεκδικεί χώρο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία του χωριού τον οποίο δεν της δίνει ο δήμος.

Η συγκεκριμένη καταστηματάρχης ήδη απέστειλε σχετικό εξώδικο στο δήμο, το οποίο παραλήφθηκε το πρωί της Παρασκευής, υποστηρίζει ότι έχει υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά εξαιτίας της άρνησης του δήμου και καλεί τη δημοτική αρχή εντός 5 ημερών από την παραλαβή του εξώδικου να του δώσει την άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία σε χώρο για τον οποίο όπως ισχυρίζεται πλήρωσε κανονικά τα αναλογούντα τέλη.

Στο εξώδικο αναφέρει ακόμη ότι τα έτη 2014, 2015 και 2016 της είχε δοθεί χώρος τόσο μπροστά στο κατάστημά της όσο και σε δύο τμήματα της πλατείας συνολικής έκτασης 51 τ.μ. για τα οποία πλήρωσε στο δήμο τα αναλογούντα τέλη. Μάλιστα μία οφειλή για τα έτη 2015 και 2016 έχει ρυθμιστεί σε δόσεις οι οποίες καταβάλλονται κανονικά

Παράλληλα υποστηρίζει ότι για το 2017 αναίτια με απόφαση του δημάρχου δεν της χορηγήθηκε άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία παρά το γεγονός ότι πλήρωσε το 30% του τέλους που αναλογεί σε 51 τ.μ. κοινόχρηστων χώρων στον οποίο περιλαμβάνεται και ο χώρος της πλατείας.

Επιπλέον στο τοπογραφικό διάγραμμα που παρουσιάζεται στο νέο κανονισμό χρήσης πεζοδρόμων και πλατειών με τον τίτλο “Μάιος 2017” υπάρχει πρόβλεψη για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο που διατηρούσε η επιχείρηση τα προηγούμενα χρόνια στην πλατεία, κατόπιν συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε της κατάρτισης του κανονισμού.

Παρά τη συμφωνία και το σχετικό τοπογραφικό, σύμφωνα με την επιχειρηματία ο δήμος εξακολουθεί να της αρνείται να αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα.

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι από την τεχνική υπηρεσία την ενημέρωσαν ότι είχε εκδοθεί άδεια για τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά όταν πήγε να την παραλάβει διαπίστωσε ότι η δημοτική αρχή αποφάσισε να μην της δώσει χώρο στην πλατεία ενώ σε όλους τους άλλους καταστηματάρχες είχε δοθεί χώρο και ο συγκεκριμένος χώρος, που εκείνη χρησιμοποιούσε, παραμένει κενός.

Το εξώδικο καταλήγει με την προειδοποίηση ότι αν δεν λυθεί το θέμα θα υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη με κατάθεση αγωγής και μήνυσης προς αποκατάσταση της οικονομικής και επιχειρηματικής ζημιάς που υπέστη με αποκλειστική υπαιτιότητα του δήμου Τυρνάβου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ