ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ “ΕΩΣΦΟΡΟΥ” Η ΕΛΛΑΔΑ

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας θα διατηρηθούν και τις επόμενες τουλάχιστον 5 ημέρες, ενώ η εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο, θα έχουν ως αποτέλεσμα τη βαθμιαία άνοδο και στις ανατολικές και νότιες  περιοχές.

Πρέπει να επισημανθεί η εμμονή των υψηλών θερμοκρασιών (συνθήκες καύσωνα ως προς τις μέγιστες) στα δυτικά και βόρεια σχεδόν για όλες τις επόμενες ημέρες, αυξάνοντας σημαντικά το αίσθημα δυσφορίας.

Συγκεκριμένα:

Την Κυριακή 06/08/2017 μέγιστες θερμοκρασίες 39-40 βαθμούς θα σημειωθούν σε περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 37-38 βαθμούς Κελσίου (Χάρτης Αριστερά). Στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, λόγω της μέτριας έντασης του μελτεμιού (στη Νότια Κρήτη θα φτάσει τους 34-35 βαθμούς).

Τη Δευτέρα 07/08/2017 μέγιστες θερμοκρασίες περίπου 39 βαθμών αναμένονται σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς, Δυτικής Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 37-38 βαθμούς Κελσίου (Χάρτης Δεξιά). Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, με τις μέγιστες τιμές στα νησιωτικά τμήματα να κυμαίνονται κοντά στους 34 βαθμούς Κελσίου (στη Νότια Κρήτη θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς).

Την Τρίτη 08/08/2017 οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές γύρω στους 40-41 βαθμούς Κελσίου θα συνεχίσουν σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς, Ηπείρου, Δυτικής Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ στα επίπεδα των 38 βαθμών θα βρίσκονται τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 34 βαθμούς Κελσίου (εξαίρεση και πάλι περιοχές της Νότιας Κρήτης όπου θα φτάσει τους 36 βαθμούς).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία οι ίδιες συνθήκες φαίνεται να επικρατούν μέχρι και την Παρασκευή 11/08/2017, με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες να δείχνουν μια ιδιαίτερη εμμονή κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Ενίσχυση φαίνεται να παρουσιάζει το μελτέμι από την Τετάρτη 09/08/2017 κι έπειτα, κρατώντας σε καλύτερα επίπεδα τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα και τα νησιά του Αιγαίου.

Σχετικά με τις υψηλές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών, θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις, ενώ λεπτομερείς προγνώσεις μπορείτε να δείτε στις επιμέρους περιοχές της ιστοσελίδας μας.

Ιωάννης Κωλέτσης, Σταύρος Ντάφης, Κώστας Λαγουβάρδος – meteo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ