ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ…

Το χημικό πείραμα των Ναζί με την ονομασία D-XI ήταν η τελευταία ελπίδα του Χίτλερ για να αποτρέψει την πτώση του Ράιχ. Οι έρευνες των επιστημόνων δεν αφορούσαν κάποιο μυστικό υπέρ-όπλο αλλά στην παρασκευή «μαγικών» χαπιών που είχαν ως βάση «βαριά» ναρκωτικά.

Η συνταγή του χαπιού D-XI ήταν η εξής: 5 μιλιγκράμ κοκαΐνης, 3 μιλιγκράμ μεθαμφεταμίνης, 5 μιλιγκράμ παράγωγο μορφίνης και συνθετική κοκαΐνη. Οι ναζί πίστευαν ότι με το χάπι αυτό οι στρατιώτες θα μετατρέπονταν σε ατρόμητες πολεμικές μηχανές που δεν θα υποχωρούσαν στα εχθρικά πυρά. Έτσι, άρχισαν τα πειράματα τον Νοέμβριο του 1944 στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως Σαξενχάουζεν. Το ρόλο των πειραματόζωων «έπαιξαν» κρατούμενοι οι οποίοι έπαιρναν καθημερινά το χάπι D-XI και οι ναζί τους αποκαλούσαν κοροϊδευτικά pill patrol, δηλαδή «περίπολο χαπάκηδων».

Σκοπός του πειράματος ήταν να δουν οι επιστήμονες τη διάρκεια επίδρασης του χαπιού και την ανθρώπινη αντοχή. Οι αιχμάλωτοι φορτώνονταν στην πλάτη στρατιωτικά σακίδια βάρους 20 κιλών και περπατούσαν γύρω – γύρω από την αυλή του κολαστηρίου. Στην αρχή ήταν ευδιάθετοι. Τραγουδούσαν ή σφύριζαν μελωδίες. Μετά από 24 ώρες όμως άρχισαν ένας-ένας να καταρρέουν και να πεθαίνουν.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το άρθρο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ