Η Δ.Α. ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ

Ανακοίνωση – καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τυρνάβου

Πρόταση ψηφίσματος για την Ηριάννα Β. Λ. κατέθεσε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου η «Λαϊκή Συσπείρωση», με το οποίο καταγγέλλει την άδικη δικαστική απόφαση σε βάρος της και την γενικότερη αντιπαράθεση κυβέρνησης – Δικαιοσύνης,

η οποία γίνεται υποκριτικά, στο έδαφος ενός αντιλαϊκού, αντιδραστικού νομοθετικού οικοδομήματος.

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Η απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας Β. Λ., που καταδικάστηκε σε κάθειρξη χωρίς σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία, είναι επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες και απέναντι στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι σοβαρές, αφού όχι μόνο διατηρεί άθικτο όλο το αυταρχικό – κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο αποτελεί το έδαφος για την έκδοση απαράδεκτων δικαστικών αποφάσεων, αλλά επιπλέον το “εκσυγχρονίζει”, προσαρμόζοντάς το στις αντιδραστικές ευρωενωσιακές κατευθύνσεις και ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Οι αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης απέναντι στη δικαστική απόφαση είναι υποκριτικές και αποπροσανατολιστικές, διότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αγγίζει το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, μέρος του οποίου είναι και ο λεγόμενος αντιτρομοκρατικός νόμος, αλλά και έμπρακτα στηρίζει τη “θεωρία των δύο άκρων”.

Από την άλλη, η ενδοαστική θεσμική διαπάλη μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας διαλύει την αυταπάτη περί διάκρισης και ανεξαρτησίας των εξουσιών.

Καταγγέλλουμε την άδικη δικαστική απόφαση αλλά και τη γενικότερη αντιπαράθεση της κυβέρνησης – Δικαιοσύνης, η οποία γίνεται υποκριτικά, στο έδαφος ενός αντιλαϊκού, αντιδραστικού νομοθετικού οικοδομήματος.»

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να μην εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ που με τη στάση της, προσπαθεί να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης η οποία δεν έχει αμφισβητήσει ούτε στο ελάχιστο όλων των ειδών τους “τρομονόμους” με βάση τους οποίους τυλίγονται σε μια κόλλα χαρτί άνθρωποι με ανυπόστατες κατηγορίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ