ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΛΙΤΣΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

“Οφείλουμε να σας στηρίξουμε… αν θέλουμε να έχει εξέλιξη αυτή η χώρα”, υποστήριξε ο βουλευτής

Τον πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Αμπελώνα Ζήση Παρλίτση επισκέφθηκε χθες στη σύγχρονη κτηνοτροφική του μονάδα προκειμένου να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα που  “εξοντώνουν” καθημερινά τον κλάδο τους, ο βουλευτής Λάρισας της Ενωσης Κεντρώων Γ. Κατσιαντώνης. 

Ως κεντρικό θέμα στο τραπέζι της συζήτησης “έπεσε” το θέμα της ελληνικής φέτας και η προστασία της ως εθνικό προϊόν της χώρας, με το Γιώργο Κατσιαντώνη να χαρακτηρίζει την προ μηνών συμφωνία “δίκοπο μαχαίρι” αφού ανοίγει το δρόμο για παραγωγή και στο εξωτερικό. Δήλωσε δε ότι παρενέβη δύο φορές με ερωτήσεις του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για αφανισμό της κτηνοτροφίας, αφού το γάλα και συνεπώς η φέτα αποτελεί τη βασική πηγή εισοδήματος με κέρδη γα την οικονομία της χώρας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κτηνοτρόφων Αμπελώνα επισήμανε στο βουλευτή Λάρισας ότι θα πρέπει να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες από την κυβέρνηση για το εμβληματικό προϊόν της χώρας μας, οι οποίες θα πρέπει να επιβληθούν “στα  χαρτιά” στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι οι έλεγχοι για “καθαρή” φέτα πρέπει να είναι αυστηροί και να εντατικοποιηθούν προς όφελος της ελληνικής κτηνοτροφίας.

“Η υψηλή φορολογία αποτελειώνει μέρα με τη μέρα τον κτηνοτρόφο και τον αγρότη και επιβάλλεται να μειωθεί αν θέλουμε κάποια στιγμή να δούμε… άσπρη μέρα σε αυτή τη χώρα” ήταν τα λόγια του Γιώργου Κατσιαντώνη προς το Ζήση Παρλίτση , μαθαίνοντας και από τον ίδιο πως το υψηλό καθημερινό κόστος για την παραγωγή σε τροφή, φάρμακα και υποχρεώσεις αποτελεί ¨θηλιά στο λαιμό” για τους ανθρώπους που παλεύουν για να ζήσουν τις οικογένειες τους μέσα από τον πρωτογενή τομέα, στον οποίο θα έπρεπε, η ίδια η κυβέρνηση να δίνει κίνητρα για εξέλιξη του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Αμπελώνα έθιξε στο Βουλευτή Λάρισας και το ζήτημα της εξισωτικής αποζημίωσης που παραμένει απλήρωτη για τα έτη 2013-2014 από την Πολιτεία για χιλιάδες κτηνοτρόφους, ενώ τόνισε στο Γιώργο Κατσιαντώνη πως ο παγετός του περασμένου Ιανουαρίου στις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής , δεν καταγράφηκε ποτέ από τον ΕΛΓΑ που κατά τα άλλα τους επιβάλλει να πληρώνουν εισφορές χωρίς στην ουσία να έχουν όφελος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ