ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Μεγάλη “Κοσμοπλημμύρα” στη Γιορτή της Παραδοσιακής Πίτας του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης , όπου με ξεχωριστή επιτυχία τόσο οργανωτικά, όσο και σε μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου η 12η «Γιορτή Πίτας», που οργάνωσε ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης.

Για μια ακόμη χρονιά, οι οικοδέσποινες μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης, οργάνωσαν μια εξαιρετική παραδοσιακή βραδιά. Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, Μαρία Βίτκου-Πάσχου με μια σύντομη αναφορά για τη γιορτή και την οργάνωσή της, καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τον κόσμο, που παραβρέθηκε στη γιορτή και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου που έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια σε μια θαυμάσια εμφάνιση, η μικτή χορωδία του Συλλόγου Γυναικών υπό την διεύθυνση του μαέστρου Παναγιώτη Μπαλανίκα, καθήλωσε το κοινό ερμηνεύοντας λαϊκά τραγούδια Ελλήνων συνθετών και καταχειροκροτήθηκε, κάτω από το φως του φεγγαριού, σε μια πλατεία κατάμεστη από τουλάχιστον δύο χιλιάδες Τσαρτσιανιώτες και επισκέπτες.

Ποντιακούς χορούς, παρουσίασε το υπέροχο χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Ποντίων Ελασσόνας με λυράρη τον Θοδωρή Κυριλλίδη.

Στην συνέχεια οι αδερφοί Σαμόλαδου με την υπέροχη ορχήστρα τους έπαιξαν τραγούδια και χόρεψε το εφηβικό χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης. Τέλος όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια και που ήδη έχει γίνει θεσμός για τα πολιτιστικά και κοινωνικά «δρώμενα» του Συλλόγου Γυναικών, οι ντόπιοι και οι επισκέπτες είχαν τη ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεκάδες γευστικές παραδοσιακές πίτες όλων των ειδών, που ετοίμασαν με ιδιαίτερη φροντίδα οι Γυναίκες της Τσαριτσάνης. Όλος ο κόσμος χάρηκε αυτή την καλοκαιρινή φεγγαρόλουστη Αυγουστιάτικη βραδιά, που ήταν γεμάτη «χρώματα» παράδοσης με πολύ κέφι και χορό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Διοικητής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας ΑΤΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γ. Κατσιαντώνης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Δημοτικής Κοινότητας Τσαριτσάνης κ. Αχιλλέας Μητσιμπόνας, απόδημοι Τσαριτσανιώτες και πλήθος κόσμου από την Τσαριτσάνη και τις γύρω περιοχές.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την οργάνωση της όλης εκδήλωσης στον όντως δραστήριο Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης και την Σοφία Σαπάκου για την επιμέλεια και την παρουσίαση της χορωδίας του Συλλόγου και του προγράμματος.

κείμενο – φωτο Βαγγέλης Σαπουνάς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ