ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Τέσσερις άνδρες έπεσαν νεκροί και ακόμη ένας τραυματίστηκε θανάσιμα και υπέκυψε αργότερα, από αστυνομικά πυρά μετά από επίθεση με αυτοκίνητο κατά πλήθους στο παραλιακό θέρετρο Καμπρίλς, νότια της Βαρκελώνης, τη νύχτα.

Από την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε γύρω στις 2 τη νύχτα στα πρότυπα της χθεσινής επίθεσης με βαν στη Βαρκελώνη, τραυματίστηκαν έξι πολίτες και ένας αστυνομικός, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους δράστες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά.

«Οι ύποπτοι τρομοκράτες επέβαιναν σε Audi A3 και χτύπησαν πολλούς ανθρώπους πριν πέσουν σε αστυνομική περίπολο και αρχίσει ανταλλαγή πυρών», ανέφερε

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκαν. Δύο από τους πολίτες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δύο επιθέσεις συνδέονται, αλλά δεν είναι σαφές αν ο οδηγός του βαν, δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη που διέφυγε, περιλαμβάνεται στους πέντε υπόπτους που σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς.

Η αστυνομία άφησε να εννοηθεί ότι το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται.

Νωρίτερα είχε προειδοποιήσει ότι ότι μια ομάδα πυροτεχνουργών θα προχωρήσει σε αρκετές ελεγχόμενες εκρήξεις στο Καμπρίλς. Οι καταλανικές υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών έχουν καλέσει, μέσω twitter, τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι ώστε να είναι ασφαλείς.

Εν τω μεταξύ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε έκρηξη στο Αλκανάρ, 100 χλμ νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης, σε σπίτι οι κάτοικοι του οποίου προετοίμαζαν εκρηκτικά με βάση γκαζάκια.

Κανείς από τους δύο συλληφθέντες δεν οδηγούσε το βαν

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν μετά από την επίθεση στη Βαρκελώνη, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άτομα, έχουν σχέση με το αιματηρό συμβάν, αλλά κανένας δεν ήταν ο οδηγός του φονικού βαν.

Ο οδηγός που παρέσυρε τους πεζούς στη Ράμπλα εγκατέλειψε το όχημα, διέφυγε πεζή και δεν φαίνεται να ήταν οπλισμένος.

Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι Μαροκινός και ο άλλος κατάγεται από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια στη Βόρεια Αφρική. Οι δύο άνδρες συνελήφθηκαν ξεχωριστά σε δύο κωμοπόλεις στην περιοχή της Καταλωνίας, το Ριπόλ και το Αλκανάρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ