ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ

Το Αγροτικό – Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων Ελασσόνας, πραγματοποιεί και φέτος τις κορυφαίες φεστιβαλικές εκδηλώσεις του, με τίτλο 23ο Διεθνές μουσικοχορευτικό πανηγύρι “Αραδοσίβια 2017” καθώς και την 12η Εκθεση τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα γίνουν στις 26 Αυγούστου 2017 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας και στις 27 Αυγούστου στα Αραδοσίβια Ελασσόνας.

Τα “ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 2017” γίνονται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, απόντος του Δήμου Ελασσόνας. Για το λόγο αυτό το κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων είναι και πάλι: «Δήμαρχε Ελασσόνας, Ασε τα μίση και τις αδικίες και δώσε ρεύμα στο μουσείο της αγροτιάς. Ολοι οι δημότες είναι ίσοι».

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την ΓΕΩΡΓΙΑ και την ΕΛΛΑΔΑ, καθώς και τους διεθνείς μουσικούς YELAS, από την Καβυλία ΑΛΓΕΡΙΑΣ και ΜΕΜΟ ΤΣΙΑΠΑΝ, από το ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εκδηλώσεις θα γίνουν ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Αυγούστου, ώρα 9.00 μ.μ., στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑΣ, με τη συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Συμμετέχουν:

–   KHONI FOLK ENSEMBLE “EGRISI”, από την   ΓΕΩΡΓΙΑ

– Ο διεθνής Βέρβερος τραγουδοποιός YΕLAS, από την Καβυλία της ΑΛΓΕΡΙΑΣ

–       Ο Κούρδος τραγουδιστής ΜΕΜΟΣ ΤΣΙΑΠΑΝ

–       Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ»

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Αυγούστου, ώρα 8.30 μ.μ., στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου, στα ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ Ελασσόνας

Συμμετέχουν:

–   KHONI FOLK ENSEMBLE “EGRISI”, από την   ΓΕΩΡΓΙΑ

– Ο διεθνής Βέρβερος τραγουδοποιός YELAS, από την Καβυλία ΑΛΓΕΡΙΑΣ

–       Ο Κούρδος τραγουδιστής ΜΕΜΟΣ ΤΣΙΑΠΑΝ

–        Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ  «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»

–       Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από την κ.  ΒΙΚΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ.

Την επιμέλεια και τον γενικό συντονισμό όλων των εκδηλώσεων έχει ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, Δρ Κοινωνιολογίας.

Οι εκδηλώσεις αυτές συγκαταλέγονται μεταξύ των σπουδαιοτέρων φεστιβαλικών εκδηλώσεων, που γίνονται στην Ελλάδα και έχουν καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον καταξιωμένους και σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της ευρύτερης περιοχής και της χώρας μας που πραγματοποιείται επί 23 συνεχή χρόνια με τη στήριξη του κόσμου αλλά, κυρίως, με την βοήθεια και τη συνεργασία όλων των προηγούμενων δημάρχων Ελασσόνας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Επιχειρήσεων ΓΑΛΑΞΙΑΣ.

Ιδιαίτερα, διακρίνονται για την ποιότητα και το υψηλό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό επίπεδο των συγκροτημάτων που συμμετέχουν, τα οποία προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και από διάφορες χώρες του κόσμου.

Μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει συγκροτήματα από: την ΑΙΓΥΠΤΟ, την AΙΘΙΟΠΙΑ, την ΑΛΒΑΝΙΑ, την ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, την ΑΡΜΕΝΙΑ, την ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, την ΓΕΩΡΓΙΑ, την ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, τις ΗΠΑ, την ΙΝΔΙΑ, την ΙΣΠΑΝΙΑ, την ΙΤΑΛΙΑ, την ΚΙΝΑ(2005, 2009,2014), την ΚΟΥΒΑ, τη ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, τη ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ, την ΟΥΓΓΑΡΙΑ, την ΟΥΚΡΑΝΙΑ, το ΠΕΡΟΥ, τη ΡΩΣΙΑ, τη ΡΟΥΜΑΝΙΑ, την ΣΕΡΒΙΑ, την ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ, τη ΣΟΥΗΔΙΑ, την ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ κ.ά.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ προβάλλει τοπικά αγροτικά προϊόντα (Αμπελουργικά  προϊόντα, όπως: Τσίπουρο, Κρασί, Ούζο Τυρνάβου και κτηνοτροφικά προϊόντα, όπως Φέτα Ελασσόνας και άλλα τοπικά εδέσματα, καθώς και διάφορα λαογραφικά εκθέματα και είδη λαϊκής τέχνης, ζωγραφική κ.ά.

Με όλες τις δράσεις του το Μουσείο φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν μοχλό πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης της προβληματικής περιοχής Ελασσόνας, αλλά και να συμβάλλει στην ανάδειξη της τοπικής αγροτικής και της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com