6 ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Εάν είστε ενθουσιώδης φίλος του κρασιού, θα εκτιμήσετε κάθε μία από αυτές τις ιδέες που γνωρίζουν μόνο όσοι πραγματικά ασχολούνται με το κρασί. Στην υγειά σας!

  1. Καταψύξτε τα σταφύλια για να φτιάξετε παγάκια

Αν ψάχνετε για έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να κρατήσετε το κρασί στο ποτήρι σας δροσερό χωρίς να χρησιμοποιήσετε πάγο (και επομένως, χωρίς να αραιώσετε το αγαπημένο σας ποτό) δοκιμάστε κατεψυγμένα σταφύλια!

 

  1. Χρησιμοποιήστε μια βίδα και ενα πιρούνι για να ανοίξετε το μπουκάλι

Αν για άλλη μια φορά χάσατε το τιρμπουσό, μην αγχώνεστε! Απλά τοποθετήστε μια βίδα στο φελλό και πιέστε την με το πιρούνι σας.

 

3. Βάλτε το κρασί που περίσεψε σε παγοκύστες για να το χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα

 

4. Κάντε ένα φτηνό κρασί να έχει πολύ καλύτερη γεύση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένας τρόπος για να φτιάξετε ένα φθηνό κρασί να μοιάζει γευστικά λίγο πιο ακριβό είναι να το χτυπήσετε στο μπλέντερ σας. Ουσιαστικά …αερίζετε έτσι το κρασί σαςκαι βελτώνεται η γεύση του.

  1. Εξουδετερώστε τους λεκέδες κόκκινου κρασιού με επιτραπέζιο αλάτι και λευκό κρασί

Ένας γρήγορος τρόπος για να ξεφορτωθείτε τους λεκέδες κόκκινου κρασιού είναι να τους εξουδετερώσετε με επιτραπέζιο αλάτι και λευκό κρασί. Ξέρουμε τι σκέφτεστε, “γιατί να καθαρίσω το κρασί με περισσότερο κρασί;” Εμπιστευτείτε μας, λειτουργεί.

  1. Επιταχύνετε το χρόνο ψύξης περιτυλίγοντας μια πετσέτα γύρω από το μπουκάλι κρασιού και τοποθετώντας το στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Εάν οι καλεσμένοι σας είναι καθ’ οδόν, αλλά έχετε ξεχάσει να ψύξετε το κρασί σας, μη πανικοβάλλεστε! Πιάστε μια υγρή λινή πετσέτα και τυλίξτε την ωραία και καλά γύρω από το μπουκάλι. Στη συνέχεια τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Μέχρι να φτάσουν οι επισκέπτες σας, το κρασί σας θα είναι παγωμένο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ