ΚΙΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΞΕΝΩΝΑ ΡΑΨΑΝΗΣ»

Μια περιήγηση στην ιστορία της κιθάρας, από τα βάθη του χρόνου, έως σήμερα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., το απόγευμα της Παρασκευής 18 Αυγούστου. Με την καθοδήγηση της Δέσποινας Παπαγιώτη,

που πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα «Η ιστορία της κιθάρας και η συμβολή της στην ανάπτυξη της blues και rock μουσικής», οι συμμετέχοντες γνώρισαν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τους πρώτους κατασκευαστές της κιθάρας, τα στάδια εξέλιξης της και τον τρόπο με τον οποίο το αγαπημένο μουσικό όργανο καθόρισε την εξέλιξη μουσικών ειδών, όπως τα γνωρίζουμε σήμερα.

Επιτραπέζια παιχνίδια από κάθε άκρη του πλανήτη και κάθε εποχή στήθηκαν στην παιδική χαρά, κάτω από την κεντρική πλατεία της Ραψάνης το βράδυ της ίδιας ημέρας. Μικροί και μεγάλοι μοιράστηκαν την ευχάριστη εμπειρία της γνωριμίας με την παιχνιδοθήκη των  «Παιχνιδιών του Κόσμου», τα ξύλινα παιχνίδια από ανακυκλωμένα υλικά,  που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο σχετικών δράσεων που διοργάνωσε ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ