ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ MediaMarkt

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας με σημερινή του ανακοίνωση καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρίας Media Markt για μεθοδεύσεις ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν, να μην δεχτούν τις νέες συμβάσεις που τους «προτείνει» η εταιρία

και να έρθουν σε επαφή με  στο σωματείο τους.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρονται τα εξής:

«η εταιρεία Media Markt  μέσα στο κατακαλόκαιρο μετατρέπει όλους τους 8ωρους-5ημερους σε 6ήμερους. Δίνει μάλιστα και την «εναλλακτική επιλογή» να δεχτούν 3 «σπαστά» ή να γίνουν 6ωροι! Η εργοδοσία απειλεί με απόλυση όσους δεν δεχτούν τις προτάσεις της. Θέλουν εργαζόμενους χωρίς ρεπό, με ευέλικτα ωράρια για τις ανάγκες του κάθε καταστήματος, με σκοπό να «βγαίνει η δουλειά» με λιγότερο προσωπικό, ταυτόχρονα έρχονται και νέες απολύσεις. Για να αυξήσουν κι άλλο τα κέρδη τους. Θέλουν να ξεμπερδέψουν με όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε μείνει. Μισθός-χαρτζιλίκι για δουλειά κάθε μέρα και τις Κυριακές. Οι θυσίες που μας ζητούν σήμερα να κάνουμε, είναι θυσίες δίχως τέλος!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, καλεί τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή μαζί μας, να αντισταθούν και να μην υπογράψει κανείς τις συμβάσεις που τους αλλάζουν τη ζωή. Να τις γυρίσουμε πίσω ως απαράδεκτες. Μαζί να διεκδικήσουμε:

  • ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ! 8ΩΡΟ-5ΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ! ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
  • ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ «ΣΠΑΣΤΩΝ» ΩΡΑΡΙΩΝ

Η αντιδραστική σύμβαση εργασίας έρχεται να κουτσουρέψει τα ήδη κουτσουρεμένα εργασιακά δικαιώματα και να εντείνει την εκμετάλλευση και την καταπίεση.  Το ωράριο εργασίας θα γίνει λάστιχο με βάση τις ανάγκες της εργοδοσίας.

Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου, παρά τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, από κοινού εφαρμόζουν τα  αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων τους. Επιτίθενται  με αγριότητα σε κάθε δικαίωμα μας. Μας καταργούν ακόμα και το δικαίωμα στην ξεκούραση, την Κυριακάτικη Αργία.

Οι απολύσεις, οι μετατροπές των συμβάσεων και οι μεταθέσεις,  δεν αφορούν μεμονωμένα κάποιο κατάστημα, αλλά όλους τους εργαζόμενους συνολικά στον Όμιλο. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν αφορά στις προτιμήσεις και τα κέφια ενός διευθυντή, αλλά είναι  γενική κατεύθυνση της εργοδοσίας που πρόθυμα υλοποιούν τα στελέχη της.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η λογική πως «το καλό κατάστημα, το καλό τμήμα, ο καλός εργαζόμενος» θα γλιτώσει, είναι μια αυταπάτη. Οι περισσότεροι απολυμένοι έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσία, έμπειροι και ικανοί στην εργασία τους. Αργά ή γρήγορα όμως όλοι οι εργαζόμενοι γίνονται «αντιπαραγωγικοί», «ακριβοί», «δεν πιάνουν τους στόχους». Αυτό αποδεικνύει πως κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ταυτίζει τα δικά του συμφέροντα με τα κέρδη και τους στόχους της εργοδοσίας. Αντίθετα, πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες! Χωρίς τους εργαζόμενους, κανένα κατάστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει, κανένα εμπόρευμα δεν μπορεί να πουληθεί.

Συνάδελφοι,

Μας  ζητούν να δεχτούμε με την υπογραφή μας να βάλουμε ταφόπλακα στα δικαιώματα στην εργασία και στην ζωή μας! Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να υπογράψει! Να μην ανεχτούμε την τρομοκρατία της εργοδοσίας!

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Κανείς πια δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι μονάχος του θα καταφέρει να βρει λύση για τα προβλήματα του. Στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, η απάντηση πρέπει να είναι μια.

Με οργάνωση στο Σωματείο μας, να διεκδικήσουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Σταματάμε πια να είμαστε μόνοι στην επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης! Γινόμαστε μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων –  Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας! Δίνουμε το χέρι στον συνάδελφο μας! Ερχόμαστε  να συζητήσουμε τι θα κάνουμε για να ανακτήσουμε τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος, πως θα οργανώσουμε την αντεπίθεση για νέες κατακτήσεις !

Ήδη οι εργαζόμενοι από τα καταστήματα της Αθήνας έκαναν την αρχή. Συσπειρωμένοι στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ έβγαλαν ανακοίνωση καταγγελία και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν να περάσουν οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

Οργανωμένοι στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας, έχουμε τεράστια δύναμη!

Καλούμε όλους  τους συναδέλφους μας, είτε υπέγραψαν είτε όχι, είτε είναι 8ωροι είτε 6ωροι, να οργανωθούμε   στο κλαδικό μας σωματείο. Να δημιουργήσουμε σωματειακή επιτροπή.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και πλήρους απασχόλησης για να σταματήσει η εντατικοποίηση.
  • Να σταματήσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς από την εργοδοσία.
  • Αποκλειστικά Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ