ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΥΣ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ

Ιδιαίτερα… καυστικός και αποκαλυπτικός για το μέλλον της ΑΕΛ ήταν σημερα σε συνέντευξή του στο AEL Radio ο ισχυρός άνδρας της Λάρισας Αλ. Κούγιας ο οποίος αναφέρθηκε στις αποχωρήσεις παικτών στο σχεδιασμόγια το άμεσο μέλλον και στις σχέσεις με τον προπονητή αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ.Πάους

είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 
Για τους Κουτσιανικούλη, Λαμπρόπουλο και Ντοντό…
«Αυτό ήταν καθαρά δική μου απόφαση. Απόφαση του Αντρέ Πάους ήταν να τους κρατήσει στο ρόστερ, εγώ διαφωνούσα και η απόφαση είναι δική μου. Θεωρώ ότι ποδοσφαιρικά είναι ανεπαρκείς για την ΑΕΛ. Θα έρθουν και άλλοι παίκτες γιατί το ρόστερ πρέπει να έχει 26 παίκτες, ο Κρητικός θα δοθεί δανεικός, επίσης μια δική μου απόφαση και αγνοώ τα λεγόμενα του Πάους ότι πρέπει να μείνει έστω και σαν έσχατη λύση. Ο Κρητικός πρέπει να πάει σε μια ομάδα να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, να γίνει κανονικός ποδοσφαιριστής και αν αξίζει, όπως ο Γιαννιτσάνης, να γυρίσει στην ΑΕΛ.
Όσον αφορά τον Ντοντό και εδώ ήταν απόφαση Πάους να μείνει, ο Ντοντό δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα στην ΑΕΛ, παίκτης που τον πληρώσαμε χρυσό για να διασκεδάζει. Οι εποχές και οι νοοτροπίες παικτών όπως ο Κλέιτον, ο Ιγκλέσιας που θα είναι στην ΑΕΛ και παράλληλα θα διασκεδάζουν στην Λάρισα έχουν παρέλθει. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι θα αποχωρήσει και ο Φάρκας, επίσης μια απόφαση της ιδιοκτησίας. Είδατε ότι στο ματς με τον Ολυμπιακό δεν έκανε τίποτα.
Έχουμε καλούς παίκτες, ο Κούσας είναι έτοιμος, ο Γκόλιας είναι άριστος παίκτης και αυτός πρέπει να ξεκινάει μαζί με τον Ζίζιτς, είδαμε το Σάββατο πόσο ακριβά πληρώσαμε την επιλογή Φάρκας, ένας παίκτης επιλογή του Αναστασιάδη, φάγαμε 48 γκολ πέρσι και δεν θέλω να ξαναζήσω το έργο αυτό φέτος. Υπάρχει και ο Καρατάσιος ένα στόπερ αξίας και να ξέρετε ότι δεν θέλω να φύγει ο Καρατάσιος παρότι έχω πρόταση από μεγάλη ΠΑΕ. Προτιμώ να βλέπω στην 18αδα τον Γιαννιτσάνη παρά τον Λαμπρόπουλο, προτιμώ τον Κρισμάν παρά τον Κουτσιανικούλη. Ευθέως σας λέω δεν μου άρεσε η ενδεκάδα στο Φάληρο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα φύγει ο Πάους. Προσωπικά ούτε ο Ανδρεόπουλος είναι για την πρώτη ενδεκάδα.
Δεν γίνεται η ΑΕΛ με τους αναπληρωματικούς του Ολυμπιακού να έχει αυτή την εικόνα, ήταν ευκαιρία να πάρουμε αποτέλεσμα.Όσα χρόνια ασχολούμαι με την μπάλα ουδέποτε έχω σχολιάσει επιλογή προπονητού πριν το παιχνίδι και να ξέρετε δεν είμαστε στην εποχή των άμπαλων ιδιοκτητών της ΑΕΛ, αν είχαμε μείνει πέρσι στις επιλογές προπονητών θα είχαμε υποβιβαστεί μετά τον Αστέρα Τρίπολης όπως μας είχαν προγραμματίσει. Το παιχνίδι της Δευτέρας είναι τελικός, πέρσι στα αντίστοιχα οκτώ πρώτα ματς είχαμε μηδέν βαθμούς και φέτος αν θέλουμε να πάμε πιο ψηλά δεν θα πρέπει να αφήσουμε την ομάδα απροστάτευτη. Να ξέρετε δεν έχω κάνει καθόλου διακοπές και από αύριο θα είμαι στη Λάρισα».
 
Για το εάν θα αποκτηθούν άλλοι ποδοσφαιριστές…
«Αν πάρουμε παίκτες θα πρέπει να είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουμε, προσέξτε όχι από αυτούς που έφυγαν ή θα φύγουν, από αυτούς που έχουμε προκειμένου να διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα. Δεν είμαι από αυτούς που θέλουν να αλλάζει προπονητές. Πέρσι ο Ολυμπιακός άλλαξε πέντε προπονητές, ο ΠΑΟΚ άλλαξε προπονητή πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα, ο Αστέρας ετοιμάζεται να αλλάξει προπονητή, όπως και η Ξάνθη. Εγώ δεν θέλω να διώξω τον Πάους και απόδειξη για αυτό είναι ότι έδιωξα τον καλύτερο συνεργάτη μου ο οποίος δικαιώθηκε τελικά σε ορισμένα πράγματα».
Για τον αν η ΑΕΛ έχει αρνητικό αποτέλεσμα με τον Αστέρα Τρίπολης…
«Αν χάσουμε και έχουμε παίξει πολύ καλά με ευκαιρίες φάσεις κλπ δεν υπάρχει παράπονο, δεν παίζει εξάλλου μπάλα ο Πάους. Πέρσι με τον Τσιώλη είχαμε τραγικά αποτελέσματα και δεν τον έδιωξα, έφυγε από μόνος του γιατί είχε δεδομένο τον υποβιβασμό μας και δεν ήθελε να πέσει η ομάδα στα χέρια του».
Για τον εάν γινόταν το παιχνίδι 2 – 2…
«Είδα μια ομάδα και σε όλο το ματς ψάχνω να βρω μια ευκαιρία. Είχαμε ένα αυτογκόλ, αλίμονο αν το έχανε και εκεί ο Κουτσιανικούλης, επειδή έχουμε μεγάλο τερματοφύλακα έμεινε το σκορ σε αυτά τα επίπεδα. Μπορεί να ισοφαρίζαμε, αλλά όλα οφείλονται στην κακή συμπεριφορά κάποιων παικτών που δεν μπορούν και παραπάνω. Ο Κουτσιανικούλης κάποτε είχε ταχύτητα και δυνάμεις, τώρα δεν έχει για αυτό έπαιζε και στον ΟΦΗ των προβλημάτων, τον πήραμε για την Β΄ Εθνική δεν βοήθησε καθόλου, τον κρατήσαμε πέρσι επειδή είχε συμβόλαιο, φέτος τον κρατήσαμε επειδή τον ήθελε ο Πάους, όπως και τον Λαμπρόπουλο. Όταν η ομάδα κινδυνεύει πρέπει να πάρεις αποφάσεις, εγώ έχω μεγάλη ευθύνη στις πλάτες μου, έχω λαό πίσω μου. Ο Παναιτωλκός έχασε από την ΑΕΚ, αλλά το πάλεψε και έπαιξε και καλή μπάλα».
Για τον Αγρόδημο…
«Εγώ είμαι «Αγρόδημος». Δεν μπορείς όμως να κάνεις κάτι, πέρσι τα Χριστούγεννα πήραμε 16 παίκτες δοκιμάστηκαν όλοι και είδατε τα αποτελέσματα. Ο Γκόλιας είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και πρέπει να προσεχθεί για να είναι η μεγάλη αποκάλυψη δεν γίνεται να μην παίζει ο Γκόλιας, εξάλλου όλα τα μεγάλα αποτελέσματα πέρσι τα πήραμε με τον Γκόλια βασικό».
Για τα λάθη στα ονόματα των παικτών στην εμφάνιση της ομάδας…
«Αυτή είναι η τρίτη μας εμφάνιση και είναι υποχρεωτικό να έχεις τρεις εμφανίσεις. Παίζαμε εκτός έδρας και στα εκτός έδρας προσαρμόζεσαι εσύ στην εμφάνιση του αντιπάλου και έτσι παίξαμε με μπλε. Τώρα για τα λάθη, είναι λάθη του τυπογραφείου, τα τυπώματα δεν επιμελήθηκαν σωστά και έχει δίκιο ο κόσμος να φωνάζει γιατί αυτό δεν είναι σοβαρή λειτουργία»
Για τον εάν έχει πίεση και άγχος ο Πάους…
«Τι πίεση να έχει ο κ. Πάους; Ότι θέλει του κάναμε και πιθανώς να νιώθει ο ίδιος άσχημα. Ότι παίκτη ήθελε τον πήραμε, αλλά όταν μας ζητάει τον Δώνη από τη Νις, ή τον βασικό στόπερ της Μπενφίκα καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να τον πάρουμε. Επίσης ο κ. Πάους για δικούς του λόγους δεν θέλει βοηθό».

Πηγή: gazzeta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ